Prancūzijos prezidentas pasiklydo širdies reikaluose

"Kas dabar yra šalies pirmoji ponia?" – stebisi prancūzai, kai į viešumą išlindo slaptas prezidento romanas su žinoma aktore. Bet dar keblesnis klausimas iškilo pačiam François Hollande’ui – kaip šis skandalas atsilieps jo politinei karjerai?

"Kas dabar yra šalies pirmoji ponia?" – stebisi prancūzai, kai į viešumą išlindo slaptas prezidento romanas su žinoma aktore. Bet dar keblesnis klausimas iškilo pačiam François Hollande’ui – kaip šis skandalas atsilieps jo politinei karjerai?

Prezidento sugyventinė

Oficiali prezidento F.Hollande’o partnerė yra Valérie Trierweiler, ji Eliziejaus rūmuose turi savo kanceliariją ir šešis darbuotojus, kuriuos išlaiko mokesčių mokėtojai. 48-erių žurnalistė taip pat rašo žurnalui "Paris Match" ir veda televizijos diskusijų laidas.

Dukart išsiskyrusi ir tris vaikus turinti V.Trierweiler yra pirmoji moteris, įžengusi į Eliziejaus rūmus nebūdama ištekėjusi už prezidento. Pora pradėjo gyventi kartu 2007 m., kai iširo 30 metų trukę F.Hollande’o santykiai su socialistų lydere Ségolène Royal.

F.Hollande’as ir S.Royal, kuri yra žinoma Prancūzijos politikė, užaugino keturis vaikus. Jie susipažino jaunystėje per studentų vakarėlį, kai kartu mokėsi elitinėje aukštojoje Nacionalinėje administravimo mokykloje. Ši įstaiga yra tarsi pensionas, kur rengiamas Prancūzijos politinis elitas.

Šiedu jauni, gabūs žmonės, vienijami bendrų pažiūrų, netrukus iškilo kaip bene įtakingiausia pora Prancūzijos politikoje, abu taikėsi į prezidento postą.

Šio amžiaus pirmojo dešimtmečio pradžioje ir F.Hollande'as, ir S.Royal buvo įsitvirtinę Socialistų partijos sunkiasvoriai, bet F.Hollande'ą tada temdė jo žavingesnė partnerė. Ji tapo ministre, o dėl didesnio populiarumo tarp aktyvistų bei rinkėjų sugebėjo įveikti F.Hollande'ą, kitus varžovus ir tapti partijos kandidate prezidento rinkimuose, kuriuos vėliau pralaimėjo prezidentu išrinktam Nicolas Sarkozy.

Tuo metu jų santykiai jau buvo pašliję. F.Hollande'as, kaip rašoma neseniai išleistose biografijose, užmezgė santykius su V.Treiweiler, pasiginčyti mėgstančia ir patrauklia savaitraščio "Paris Match" žurnaliste.

2005 m., kaip teigiama, jie jau buvo pora, bet dėl S.Royal prezidentinės kampanijos jis saugojo laimingos šeimos įvaizdį, kol baigėsi rinkimai.
Ne visai "rožinis gyvenimas".

2010 m. F.Hollande'as žurnalui "Gala" sakė, kad V.Trierweiler yra jo "gyvenimo meilė". Dar po dvejų metų, savo pergalės prieš N.Sarkozy vakarą, ji stovėjo greta jo ir, žinia, pareikalavo paleisti sentimentalią Édith Piaf dainą "La Vie en Rose" ("Rožinis gyvenimas"), taip siekdama pareikšti pasauliui, kad gyvenimas nė negalėtų būti geresnis ir šiai porai, ir partijai, kurios simbolis yra rožė.

Tačiau šeimos laimės viziją greit ėmė temdyti gandai apie Eliziejaus rūmuose tvyrančią įtampą. V.Trierweiler, patraukli gražuolė, vienu metu vadinta paryžietiškos elegancijos įsikūnijimu, buvo kaltinama tuo, kad užgožė F.Hollande'ą savo svaiginančiais kulniukais ir šlaunis pademonstravusia suknele, kurią vilkėjo tą dieną, kai juodu įžengė į rūmus.

O jis viešai papriekaištavo jai dėl socialiniame tinkle "Twitter" pasirodžiusios žinutės, kuria buvo pareikšta parama perbėgusiam socialistui jo kovoje su S.Royal dėl vietos parlamente. Tos žinutės paskelbimą padėjėjai aiškino V.Trierweiler nesaugumo jausmu dėl to, kad F.Hollande'as ir toliau palaikė nuoširdžius santykius su savo vaikų motina.

Kuklus ir moka išklausyti

Juodi debesys F.Hollande'o asmeniniame gyvenime vėl ėmė kauptis dar pernai, kai internete pasklido gandai apie jo meilės santykius su aktore Julie Gayet. Kai praėjusią savaitę žurnalas "Closer" paskelbė nuotraukas, esą įrodančius jo slaptus vizitus pas šią moterį netoli Eliziejaus rūmų išnuomotame bute, šalies vadovas ėmė grasinti teismas už kišimąsi į jo asmeninį gyvenimą. Tačiau pačių teiginių, kad užmezgė romaną su J.Gayet, F.Hollande’as nepaneigė.

41-ų aktorė, turinti du vaikus, gerai žinoma Prancūzijoje, o už jos ribų – gerokai mažiau. Suvaidinusi beveik 50-yje filmų, 2012 m. ji nusifilmavo F.Hollande’o rinkimų kampanijos reklaminiame klipe. Jame ji pavadino F.Hollande’ą kukliu žmogumi, kuris moka išklausyti.

Pastarąjį vaidmenį J.Gayet atliko filme "Quai d'Orsay", pasakojančiame apie Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos intrigas ir biurokratinę kasdienybę.

Chirurgo šeimoje gimusi J.Gayet 2003 m. ištekėjo už argentiniečių kilmės režisieriaus Santiago Amigorenos, su juo susilaukė dviejų vaikų, bet pastaruosius keletą metų juodu kartu nebegyvena.

Kandūs komentarai

Kai naujas prezidento romanas buvo ištrauktas į dienos šviesą ir patvirtintas nuotraukomis, Prancūzijoje kilusi reakcija prilygo kolektyviniam patraukimui pečiais ir tipiškam prancūziškam "Na ir kas! Tai tik jų pačių reikalas".

O likusi pasaulio dalis ryte rijo istoriją, kurioje kiekviena, net menkiausia, detalė, nuo šalies abejingumo neištikimybei iki pusryčių ragelių, pristatytų į naujųjų įsimylėjėlių lizdelį, buvo tokia prancūziška.

"Vive la France" – toks buvo komentatorių visame pasaulyje verdiktas, tačiau F.Hollande'o, kurio populiarumas yra mažiausias iš visų dabartinių laikų prezidentų, vertinimas nebuvo toks geras.

Flanby (pagal vieną drebantį desertą) ar Pepere (seneliu) pravardžiuojamas kūningas 59-erių prezidentas iš stebėtojų užsienyje sulaukė dar ne tokių komentarų.

Britų komentatorė Cristina Odone rašė, kad praleido savaitgalį su draugais kikendama iš spektaklio, kaip prancūzų prezidentas pagaunamas "su kelnėmis ties jo putliomis kulkšnimis".

"Negalėjome suvokti tos sėkmės, kuri šį kresną ir humoro jausmo neturintį kairuolį lydi žavingų moterų atžvilgiu, jos tai turėtų žinoti geriau", – pridūrė C.Odone.


Šiame straipsnyje: Prancūzijaprezidentasmoterys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių