R. DeSantisas pasitraukė iš JAV respublikonų pirminių rinkimų ir parėmė D. Trumpą

  • Teksto dydis:

Floridos gubernatorius Ronas DeSantisas sekmadienį sustabdė savo kampaniją dėl JAV Respublikonų partijos kandidato į prezidentus vardo ir paskelbė paremsiantis favoritą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą).

Socialiniame tinkle „X“ paskelbtame vaizdo įraše R. DeSantisas sakė, kad praėjusią savaitę likęs antras per balsavimą Ajovos respublikonų sueigose jis nebegali prašyti šalininkų savanoriškai skirti savo laiko ir išteklių, „jei neturime aiškaus kelio į pergalę“.

„Taigi, šiandien sustabdau savo kampaniją“, – paskelbė jis.

Iš rinkimų kovos R. DeSantisas pasitraukė likus mažiau nei dviem dienoms iki Naujojo Hampšyro pirminių rinkimų. Apklausos rodo, kad šioje valstijoje jis labai atsilieka nuo buvusio prezidento D. Trumpo ir buvusios JAV ambasadorės prie Jungtinių Tautų Nikki Haley (Niki Heili).

„Man aišku, kad dauguma respublikonų pirminiuose rinkimuose [dalyvaujančių] rinkėjų nori suteikti Donaldui Trumpui dar vieną galimybę“, – minėtame vaizdo įraše sako R. DeSantisas ir primena, kad turėjo nesutarimų su buvusiu prezidentu, pirmiausia dėl COVID-19 pandemijos.

„Jis turi mano paramą, nes negalime grįžti prie senosios praėjusių dienų respublikonų gvardijos ar prie perpakuotos seno korporatyvizmo, kuriam atstovauja Nikki Haley, formos“, – pareiškė jis.

77 metų D. Trumpas antradienį iškovojo užtikrintą pergalę Ajovoje, kur 51 proc. respublikonų rinkėjų pasirinko eksprezidentą, kuriam buvo surengtos dvi apkaltos, o ne R. DeSantisą, gavusį tik 21 proc. balsų. Už N. Haley Ajovoje balsavo 19 proc. respublikonų rinkėjų.

Joks kandidatas nėra pralaimėjęs pirminių rinkimų po pergalių šiose dviejose pirmosiose valstijose. Beveik neabejotina, kad D. Trumpas po pergalės Naujajame Hampšyre paskelbtų jau tapęs partijos kandidatu į JAV prezidentus.

N. Haley didele dalimi susilaikydavo nuo kritikos daugybei kontroversiškų dalykų, susijusių su D. Trumpo kandidatūra, tačiau pastarąją savaitę ėmė viešai abejoti buvusio prezidento proto šviesumu ir lygino jį su 81 metų dabartiniu šalies lyderiu demokratu Joe Bidenu (Džo Baidenu).



NAUJAUSI KOMENTARAI

pakraupes

pakraupes portretas
Pasaulis ritasi į bedugnę, bepročiai veržiasi į valdžią! Vyniokimės į paklodes ir čiuožkim kapų link.Amen.

Klausimelis

Klausimelis portretas
Kazin kiek kremlius "meksikosui" sumokejo?

tai

tai portretas
jau neblogai tik kuom baigsis sis kruvinas /spektaklis'ir kada ? priklausys nuo v9su zmoniu nepardavusiu savo sielos velniui z ppp=0
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių