R. Sunakas paragins investuotojus remti Ukrainos atstatymą

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunakas (Rišis Sunakas) kitą savaitę Londone vyksiančiame aukščiausiojo lygio susitikime paragins investuotojus ir verslininkus paremti Ukrainos drąsą mūšio lauke, kad šalis galėtų vėl atsistoti ant kojų.

R. Sunakas kalbės tarptautinėje Ukrainos atstatymo konferencijoje, kad paragintų privatųjį sektorių padaryti karo nuniokotą šalį finansiškai stipresnę ir technologiškai pažangią, pranešė premjero biuras.

Trečiadienį prie R. Sunako Londone prisijungs daugiau kaip 1 000 aukšto rango užsienio svečių iš 61 valstybės, taip pat įvairių verslų vadovai ir pasauliniai investuotojai.

Dviejų dienų aukščiausiojo lygio susitikime, kurį kartu rengia Jungtinė Karalystė ir Ukraina, siekiama atskleisti privataus sektoriaus potencialą ir padėti atkurti Ukrainą.

Paskutinis tokio pobūdžio metinis aukščiausiojo lygio susitikimas buvo surengtas pernai liepą Lugane, Šveicarijoje.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis dalyvaus virtualiai, taip pat tikimasi, kad atidarymo sesijoje kalbės Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) ir JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas).

Tikimasi, kad R. Sunakas pasisakys už didesnes inovacijas šalyje, kuri prieš Rusijos invaziją buvo tapusi svarbia pasaulinės informacinių technologijų pramonės dalyve.

Manoma, kad jis pasakys, jog „Ukrainos drąsą mūšio lauke turi papildyti privataus sektoriaus vizija, padedanti šaliai atsistatyti ir atsigauti. Ukraina ne kartą įrodė, kad sugeba greitai panaudoti inovacijas ir kūrybiškumą, ir žinau, kad jos atsigavimas nebus kitoks.“

„Neteisėta invazija į Ukrainą sugriovė verslą ir pragyvenimo šaltinius visoje šalyje, tačiau nesunaikino Ukrainos žmonių išradingumo ir ryžto“, – sakė jis.

„Finansiškai stipresnė ir technologiškai pažangi Ukraina sustiprins savo gebėjimą išstumti Rusiją už jos sienų ir sukurti šviesesnę suverenios ir modernios ateities Ukrainos ateitį“, – pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: Rishi Sunakasinvestuotojaikaras UkrainojeUkrainos atstatymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių