Respublikonai žada gavę daugumą Atstovų Rūmuose tirti J. Bideno administracijos veiklą

  • Teksto dydis:

Atstovų Rūmų respublikonai pradės plataus masto tyrimus dėl demokratų prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracijos veiklos, jeigu jie, kaip tikimasi, per antradienį įvyksiančius kadencijos vidurio rinkimus atgaus daugumą žemuosiuose Kongreso rūmuose, pirmadienį pareiškė Atstovų Rūmų respublikonų mažumos lyderis Kevinas McCarthy (Kevinas Makartis).

Interviu televizijai CNN jis sakė, kad, be kita ko, gali būti pradėti tyrimai dėl JAV pasitraukimo iš Afganistano ir dėl COVID-19 pandemijos kilmės.

Jis taip pat neatmetė galimybės galiausiai imtis iniciatyvos dėl apkaltos, už kurią pasisako kai kurie labiau kraštutinių dešiniųjų pažiūrų partijos nariai.

„Niekada nenaudosime apkaltos politiniais tikslais, – pareiškė K. McCarthy. – Tačiau tai nereiškia, kad pasitaikius tokiai progai, ja nebus pasinaudota bet kuriuo kitu metu.“

Jei respublikonai per kadencijos vidurio rinkimus perims Atstovų Rūmų kontrolę, šis 57 metų kongresmenas iš Kalifornijos, kaip manoma, pakeis demokratę Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi) Atstovų Rūmų pirmininko poste.

K. McCarthy sakė esąs tikras, kad respublikonai gaus pakankamai vietų ir galės užsitikrinti daugumą. Jis taip pat mano, kad jo siekį tapti Atstovų Rūmų pirmininku palaiko buvęs prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

„Manau, Trumpas labai [tai] palaikys“, – pareiškė jis.

Demokratų kontroliuojami Atstovų Rūmai buvo dukart surengę apkaltą D. Trumpui, tačiau Senatas jį išteisino ir jis tebėra svarbus Respublikonų partijos veikėjas.

K. McCarthy televizijai CNN taip pat pareiškė, kad respublikonų kontroliuojamų Atstovų Rūmų prioritetai būtų JAV ir Meksikos sienos saugumo užtikrinimas, infliacijos suvaldymas bei valstybės išlaidų mažinimas.

„Pirmiausia pamatysite įstatymo projektą dėl sienos kontrolės, – pareiškė jis. – Vien šiais metais ją jau kirto beveik 2 mln. žmonių.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

iki šiol, OŽIO valdomi paslėpti KGB-tai tarnauja BADENUI,tad

iki šiol, OŽIO valdomi paslėpti KGB-tai tarnauja BADENUI,tad portretas
g r e s i a pavojus , jog TRAMPAS a t s i s a k y s ne tik čekistės GRYBAUSKAITĖS , bet ir Lietuvoje esamų kitų konservatorių CHUNTOS KGB-tų paslaugų--puolant RUSIJĄ- todėl Lietuvoje artėja KGB-tams b a d m e t i s

:-)))))

:-))))) portretas
stimpantys lgbtsnikai kniaukia, as saukiau dar 10 metu, ir as ju py de r us marmaliuosiu:-))))) Kaukit bjaurybes kaip sunys, kol galit, nes ikasti galite tik i stora seno py der o desra, atmuse savo gai d ziu barzdytes.:-))))

Anonimas

Anonimas portretas
Ilga Putino ranka, siekia ir Ameriką.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių