Rusija atmeta kritiką jos taikdariams Kalnų Karabache

  • Teksto dydis:

Kremlius pirmadienį pareiškė kategoriškai nesutinkąs su kritika jo taikos palaikymo pajėgoms Kalnų Karabache.

Taip jis kalbėjo Armėnijos ministrui pirmininkui Nikolui Pašinianui apkaltinus Maskvą neįsikišus į Azerbaidžano žaibišką puolimą.

Ši operacija, kurią Azerbaidžanas  vadino antiteroristine ir per kurią jis perėmė regiono kontrolę, pagilino didėjančius nesutarimus tarp Maskvos ir Jerevano, kurio užsienio politika vis labiau krypsta nuo tradicinės saugumo partnerės Rusijos į Vakarus.

„Mes kategoriškai nesutinkame su bandymais suversti atsakomybę Rusijos pusei arba Rusijos taikdariams, kurie, vykdydami savo funkcijas, rodo tikrą didvyriškumą“, – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Kaltinimai, kad jie daro kažką blogo – mes niekada nepriimsime tokių kaltinimų“, – žurnalistams sakė jis.

Armėnija yra Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO), Rusijos dominuojamo saugumo aljanso, kurį sudaro šešios posovietinės valstybės, narė.

Grupė įsipareigojusi ginti kitas užpultas nares, tačiau Maskva teigia, kad Jerevanas pats pripažino Kalnų Karabachą Azerbaidžano dalimi, ir atsisakė padėti Armėnijai.

Armėnijos ministras pirmininkas N. Pašinianas sekmadienį per televiziją transliuotame kreipimesi į tautą sakė, kad dabartinės Armėnijos užsienio saugumo sąjungos yra neveiksmingos ir nepakankamos.

„Išorinio saugumo sistemos, kuriose dalyvauja Armėnija, yra neefektyvios, kai kalbama apie mūsų saugumo ir Armėnijos nacionalinių interesų apsaugą“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
suokia su eurosajunga ir dar nori suokt su rusais ,bet Armenu gaila ,jiems blogi pasirinkimai ir valstybe labau suknistoje vietuoj e randasi ,vargas amzinas Armenijai ,savo jegom yra bejege ka nors pasiekti .

tai

tai portretas
vel eilynis jav zydu nuopelnas pjudyt visus kiek tai bekainuotu spausdintos sorosmakulaturos pz=0

TFUuuu

TFUuuu portretas
Parsidavelis Pašinianas dar drysta kažka vapeti ? Scuka, pašinianas savo mirtim ne mirs. Armenai ji patis nukals...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių