Rusija į ieškomų asmenų sąrašą įtraukė „Meta“ atstovą

  • Teksto dydis:

Rusija sekmadienį įtraukė „Meta Platforms“ atstovą spaudai Andy Stone'ą (Endį Stouną) į ieškomų asmenų sąrašą dėl neįvardytų kaltinimų, Maskvai JAV socialinės žiniasklaidos milžinę, kuriai priklauso „Facebook“, laikant ekstremistine organizacija.

Praėjusiais metais pradėjusi puolimą Ukrainoje ir uždraudusi jo kritiką, Rusija smarkiai suvaržė tradicinės ir socialinės žiniasklaidos laisvę.

A. Stone'as įtrauktas į Rusijos vidaus reikalų ministerijos ieškomų asmenų sąrašą, tačiau daugiau informacijos nepateikiama.

2022 metų spalį Rusija įtraukė „Meta“ į teroristinių ir ekstremistinių organizacijų sąrašą ir teigė, kad vartotojai šioje šalyje gali būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn arba jiems gali būti skiriamos baudos.

Nuo puolimo Ukrainoje pradžios „Facebook“ ir „Instagram“ Rusijoje neprieinami, tačiau daugelis rusų, norėdami toliau naudotis šiais socialiniais tinklais, prie jų jungėsi pasitelkdami VPN (virtualų privatų tinklą).

Taip pat draudžiamas socialinis tinklas „X“ ir Kremlių kritikuojanti Rusijos nepriklausoma žiniasklaida.

Iki draudimų milijonai rusų naudojosi „Meta“ priklausančiomis programėlėmis, ypač „Instagram“, kuri tebėra labai populiari tarp jaunų rusų.

2022 metų balandį „Meta“ vadovas Markas Zuckerbergas (Markas Zakerbergas) įtrauktas į asmenų sąrašą, kuriems draudžiama atvykti į Rusiją, sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bet

Bet portretas
Tikrai niekam neįdomūs tie rusų bezdėjimai.

Nu

Nu portretas
Labai įdomu ką šiknos skylė bezda. Atitvert tuos gavrilas nuo pasaulio kaip š.koreją ir tegu sau smirda

Rimas

Rimas portretas
Šaunuoliai Rusai, kodel gali ju žmones deskridituoti, o jie turi tyleti. Puse pasaulio kur tie negales vaziuoti, liks iškrypeliu europa ir jankiai...dar kelios šalys
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių