Rusija ir Baltarusija pradėjo antrą taktinių branduolinių ginklų naudojimo pratybų etapą

  • Teksto dydis:

Rusija ir jos sąjungininkė Baltarusija antradienį pradėjo antrąjį pratybų, kuriomis siekia apmokyti savo karius naudotis taktiniais branduoliniais ginklais, etapą.

Tai dalis Kremliaus pastangų atgrasyti Vakarus nuo didesnės paramos Ukrainai, Kyjivui besiginant nuo rusų invazijos.

Praėjusį mėnesį paskelbdama apie branduolinius manevrus, Rusijos gynybos ministerija teigė, kad tai yra atsakas į „provokacinius kai kurių Vakarų pareigūnų pareiškimus ir grasinimus Rusijos Federacijos atžvilgiu“.

Kremlius išreiškė pasipiktinimą po to, kai Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) pareiškė neatmetantis galimybės dislokuoti karių Ukrainoje, o JAV ir kai kurios kitos NATO sąjungininkės leido Kyjivui naudoti jų tiekiamus ginklus smūgiams Rusijos teritorijoje.

Antradienį prasidėjusiame antrajame pratybų etape Rusijos ir Baltarusijos kariai kartu treniruosis naudoti kovai mūšio lauke skirtus nestrateginius branduolinius ginklus, pranešė Gynybos ministerija.

Ji pažymėjo, jog šiomis pratybomis siekiama palaikyti personalo ir technikos parengtį, kad būtų užtikrintas Rusijos ir Baltarusijos suverenitetas ir teritorinis vientisumas.

Gynybos ministerijos teigimu, pirmajame pratybų etape gegužę buvo numatytas pasirengimas branduolinėms misijoms ir dislokavimas paleidimui.

Pradiniu pratybų etapu Rusijos kariškiai treniravosi atskirai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As ir

As ir portretas
pratinus špokus is ragatkes numust ,nes per juos jau vaisiu nespeju nuskint žalius nulesa ,sako gi ruski atskride i cia ,til kam ?

Evil

Evil portretas
Teisingai daro ir dazniau tokios pratybos turi vykti, kad EU pagaliau suvoktu jog negalima su kaimynais pyktis. Pyktis galima ne su kaimynais tokiais kaip US, kuriems nusisvilpt ant EU.

> Amerikos…

> Amerikos… portretas
Neprivaryk kelniu, dvokiantis burlioke. Cemodan, vokzal, kacapstan!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių