Rusija nurodė Austrijos žurnalistei palikti šalį

Rusijos užsienio reikalų ministerija panaikino Austrijos žurnalistės akreditaciją ir nurodė jai išvykti iš šalies.

Taip buvo reaguota į nuolatinės akreditacijos panaikinimą Rusijos naujienų agentūros TASS korespondentui Austrijoje, pirmadienį pranešė ministerija. Savo ruožtu ORF korespondentė dabar turi palikti Rusiją.

Agentūros dpa žiniomis, ORF radijo ir televizijos studijoje anksčiau dirbo du korespondentai.

Austrijos ambasadorius buvo iš anksto informuotas apie būsimą žingsnį ir įspėjo šalies žiniasklaidos atstovus, kad Rusijos URM gali imtis atsakomųjų priemonių. Užklausa ORF vėlyvą pirmadienio vakarą liko be atsakymo.

TASS darbuotojo akreditacija buvo atimta balandžio 30 dieną, todėl jis turėjo išvykti iš Vienos birželio 7-ąją, pridūrė ministerija Maskvoje. Pasak jos, Austrijos pusė kol kas nepagrindė savo diskriminacinio sprendimo.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS turi užsienio korespondentų daugelyje pasaulio šalių.

Ministerija paaiškino, kad Rusijos pusė neturėjo kito pasirinkimo, kaip tik elgtis veidrodiniu principu.

„Vadovaudamiesi žiniasklaidos laisvės principais ir abipusiškumo pagrindu, būsime pasirengę apsvarstyti galimybę akredituoti naujus ORF darbuotojus Rusijoje, kai tik Austrijos vyriausybė sudarys sąlygas Rusijos žiniasklaidos atstovų darbui ir TASS korespondentų biuras Vienoje vėl pradės veikti visu pajėgumu“, – sakoma pareiškime.

Panašią situaciją su grasinimais iš Rusijos pusės neseniai patyrė ir Vokietijos žiniasklaida Maskvoje.

Pasak ministerijos, kilo grėsmė ilgą laiką Vokietijoje gyvenusių Rusijos žiniasklaidos darbuotojų rezidavimo statusui.

Derybose su Vokietijos diplomatais Užsienio reikalų ministerija Maskvoje įspėjo apie atsakomąsias priemones, jei Rusijos žiniasklaidos darbuotojai bus priversti palikti Vokietiją.

Rusijos žiniasklaidos atstovai ES ne kartą kritikuoti dėl dezinformacijos skleidimo.

Todėl Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą kelioms Rusijos žiniasklaidos priemonėms buvo įvestos sankcijos – joms uždrausta transliuoti ES, nors darbuotojams paprastai leidžiama toliau dirbti Vakaruose.

Agentūros TASS sankcijos dar nebuvo palietusios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ane?

ane? portretas
Tikintysis sako , jog Dievas yra , netikintis jog jo nėra, - kuris iš jų dezinformatorius? Į kiekvieną situacija ir pateikiama informaciją yra daugybę požiūrių nuomonių, prielaidų - vieniems tai informacija, kitiems dezinformacija, taip buvo visuomet, bet ne visuomet buvo imamasi kraštutinių priemonių kai iš valstybės išsiunčiami žurnalistai,- kai tai padarė Vokietija ir Austrija, jiems tuo pačiu atsakė Rusija, štai ir visos bėdos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių