Rusija planuoja iki 2025 m. su JAV įvykdyti du bendrus skrydžius į kosminę stotį

Rusija ir Jungtinės Valstijos planuoja iki 2025 m. įvykdyti dar du bendrus skrydžius į tarptautinę kosminę stotį (TKS), nežiūrint į tai, kad šių dviejų galingųjų pasaulio valstybių santykiai šiuo metu yra pasiekę visišką dugną.

„Interfax“ ketvirtadienį pranešė, kad ministras pirmininkas Michailas Mišustinas pasirašė abiejų šalių kosmoso agentūrų – „Roskosmos“ ir NASA – susitarimą.

Pirmiau buvo pranešta, kad vieną skrydį planuojama įvykdyti 2024 m. pradžioje, kuomet rusų kosmonautą Aleksandrą Grebionkiną ir JAV įgulą į TKS turėtų nugabenti raketos „SpaceX“ kapsulė.

Maskva pranešė, kad pagal šiuo metu sudarytą sutartį numatyta įvykdyti dar bent vieną skrydį, kurio metu Rusijos kapsule „Sojuz“ skristų vienas JAV astronautas.

Kosminė stotis yra viena iš nedaugelio sričių, kuriose JAV ir Rusija tęsia bendradarbiavimą po to, kai Maskva pradėjo plataus masto Ukrainos invaziją.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

LIETUVOS GAIDELIAI, AŪŪŪŪŪ

LIETUVOS GAIDELIAI, AŪŪŪŪŪ portretas
Gabriukai, ko nekeli balso? Juk tai "grėsmė" Lietuvos saugumui...Amerika bendradarbiauja su Rusija... Reikalauk 5% ginimui. Kartu su Anušausku pasidalinsite...

gagarinas

gagarinas portretas
kacapai tik savo raketas Menulyje dauzo. Kosmonautai, blyn, cha cha cha...

kliedesy

kliedesy portretas
ką tik vienas jankis su rusai nuskrido o kitas jankis parskrido.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių