Rusija sustabdė dalyvavimą ESBO parlamentinėje asamblėjoje

Rusijos įstatymų leidėjai trečiadienį balsavimu nutarė sustabdyti Maskvos dalyvavimą Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) parlamentinėje asamblėjoje, pavadinę ją antirusiška ir diskriminacine.

Trečiadienį vykusiuose posėdžiuose už idėją nutraukti savo dalyvavimą asamblėjoje vienbalsiai nubalsavo abeji Rusijos parlamento rūmai – Valstybės Dūma ir Federacijos Taryba.

Aukštieji parlamento rūmai – Federacijos Taryba – apkaltino asamblėją „šališku, diskriminaciniu požiūriu, dvigubais standartais, visiška rusofobija, nepasirengimu prasmingoms diskusijoms, taip pat ir aktualiais lygaus ir nedalomo saugumo užtikrinimo klausimais“.

ESBO parlamentinė asamblėja nėra sprendimus priimantis organas, tačiau ji siekia sudaryti palankesnes sąlygas dialogui tarp jos narių įstatymų leidybos institucijų.

ESBO turi 57 narius, įskaitant Maskvą ir Kyjivą. Ukraina yra raginusi pašalinti Rusiją.

 


Šiame straipsnyje: ESBORusijasustabdė dalyvavimą

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Teisingai padarė, kad išėjo. Seniai reikėjo. Stebiuosi rusų kantrumu.

Tiems > Stasys, Tomas ir Senas arkliasnukis - JUS DEBILAI..

Tiems > Stasys, Tomas ir Senas arkliasnukis - JUS  DEBILAI.. portretas
...

Rusai

Rusai portretas
Saunuoliai taip jau senai reikejo..... Beto KO tyli lietuvos Zinesklaida juk Europa praso rusu gaspromo pratesti Sutarty del duju...... Tai CIA Tipo dabal standartai musu politikai Tipo draudzia is rusijos viskas pirkti......kur lansbergio sanksijos europai?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių