Rusija uždraudė susirašinėjimo platformą „Discord“

  • Teksto dydis:

Rusijos telekomunikacijų priežiūros institucija antradienį paskelbė, kad uždraudžia platformą „Discord“ už šalies įstatymų pažeidimus.

Tai naujausias valdžios žingsnis griežtinant interneto kontrolę.

Prieiga prie „Discord“ ribojama „dėl Rusijos teisės aktų reikalavimų pažeidimo“, susijusių su „pranešimų siuntimo teroristiniais ir ekstremistiniais tikslais prevencija“, sakoma telekomunikacijų priežiūros tarnybos „Roskomnadzor“ pranešime.

Rusija jau kelerius metus nurodo užsienio platformoms pašalinti neteisėtu valdžios laikomą turinį ir skiria baudas už draudimų nevykdymą.

JAV įsikūrusiai „Discord“ Maskvos teismas 2023-iųjų liepą skyrė 6 mln. rublių (56,4 tūkst. eurų) baudą už tai, kad nepašalino „neteisėto“ turinio. „Roskomnadzor“ teigė, kad bendrovė šį sprendimą ignoravo.

Nors „Discord“ yra populiari tarp jaunimo, plačioji Rusijos visuomenė šia platforma naudojasi kur kas rečiau nei „Telegram“.

„Discord“ neįvykdė spalio 1 dienos įsakymo pašalinti beveik 1 tūkst. turinio vienetų, pareiškė „Roskomnadzor“ ir nurodė, kad svetaine „aktyviai naudojasi nusikaltėliai“.

2022 metų vasarį pradėjęs puolimą Ukrainoje, Kremlius sugriežtino skaitmeninio sektoriaus kontrolę, be kita ko, uždraudė virtinę Vakarų interneto svetainių ir socialinių tinklų.


Šiame straipsnyje: RusijaDiscordblokavimascenzūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių