Rusijos vyriausybė legalizavo produkcijos importą be jų prekių ženklų savininkų sutikimo

Rusijos vyriausybė legalizavo vadinamąjį „pilkąjį“ importą – leido į šalį įvežti produkciją be jų prekių ženklų savininkų sutikimo, skelbia Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“, remdamasi Rusijos naujienų agentūra „Interfax“.

Iki šiol tokį importą draudė Rusijos civilinis kodeksas – jo atitinkamas straipsnis numatė, kad produkciją į Rusija gali tiekti tik pats jos prekės ženklo savininkas arba tai gali būti daroma tik su jo sutikimu, tai yra „pilkasis“ importas Rusijoje buvo laikomas užslėpta kontrabanda.

„Tokio pakeitimo tikslas – patenkinti prekių, kuriose yra intelektinės veiklos rezultatų, paklausą. Iki šiol jų nebuvo galima tokių prekių mūsų šalyje parduoti be teisių turėtojo leidimo“, – pareiškė Rusijos vyriausybės vadovas Michailas Mišustinas.

„Naujasis požiūris, kuriuo tarptautinis prekių ženklo teisių naudojimo principas veiksmingai taikomas, kai jų savininkas jas parduoda bet kur pasaulyje, leis užtikrins prekių tiekimą į mūsų šalį, taip pat ir nepaisant nedraugiškų užsienio politikų veiksmų“, – pridūrė premjeras.

Atsižvelgdamos į Rusijos agresiją prieš Ukrainą, daugelis Vakarų kompanijų, įskaitant garsių prekių ženklų valdytojas – pareiškė, kad nutrauks savo prekių tiekimą ir veiklą Rusijoje.

 


Šiame straipsnyje: Rusijos vyriausybėMichailas Mišustinaskaras Ukrainojepilkasis importas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių