Seulo kariuomenė: dešimtys Pchenjano karių buvo kirtę sieną su Pietų Korėja

  • Teksto dydis:

Dešimtys Šiaurės Korėjos karių antradienį trumpam kirto sieną su Pietų Korėja ir pasitraukė po įspėjamųjų šūvių, pranešė Seulo kariuomenė.

Per pastarąsias kelias savaites tai jau antras toks incidentas, susijęs su Pchenjano kariais. Tačiau Seulo Jungtinis štabų vadų komitetas teigia manantis, kad anksčiau šį mėnesį panašus įvykis buvo atsitiktinis.

Abiejų šalių siena yra smarkiai užminuota.

„Dešimtys Šiaurės Korėjos karių šiandien peržengė karinę demarkacinę liniją [...] (ir) po įspėjamųjų šūvių pasitraukė į šiaurę“, – nurodė Jungtinių štabų vadų komiteto pareigūnas.

Pietų Korėjos kariškiai antradienį taip pat pranešė, kad keli Šiaurės Korėjos kariai buvo sužeisti netoli sienos sprogus sausumos minai, tačiau šio incidento datos nenurodė.

Šiaurės Korėjos žmonės kuria „tuščios žemės“ ruožą ir palei sieną deda minas, bet dirbdami patyrė žmogiškųjų nuostolių per minų sprogimo incidentus, sakė Seulo Jungtinio štabų vadų komiteto pareigūnas.

Pasak jo, Šiaurės Korėja tikriausiai siekia stiprinti vidaus kontrolę, pavyzdžiui, norėdama neleisti Šiaurės Korėjos kariams ir paprastiems gyventojams pabėgti į Pietų Korėją.

Minimi incidentai įvyko Šiaurės Korėjai priimant su vizitu Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir po birželio 9-osios atvejo, kai, Seulo teigimu, maždaug 20 Šiaurės Korėjos karių taip pat buvo trumpam kirtę sieną – tikriausiai atsitiktinai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patyręs.

Patyręs. portretas
Ir ko jie, durniai, pasitraukė? JUk jau buvo Laisvėj
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių