Šiaurės Korėja paleido daugiau sparnuotųjų raketų: lyderis ragina rengtis karui

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėja penktadienį pratęsė provokuojamus ginklų bandymus paleisdama į jūrą sparnuotųjų raketų, o valstybinė žiniasklaida pranešė, kad lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) lankydamasis laivų statykloje paragino kariuomenę sparčiau rengtis karui.

Pietų Korėjos jungtinis štabų vadų komitetas pranešė, kad JAV ir Pietų Korėjos kariškiai analizuoja Šiaurės Korėjos raketų paleidimus į Geltonąją jūrą. Pietų Korėjos kariuomenė sako pastebėjusi kelias raketas, bet konkretaus skaičiaus ir skrydžių charakteristikų nenurodė.

Tai ketvirtas Šiaurės Korėjos sparnuotųjų raketų leidimas šiais metais.

Keliomis valandomis anksčiau Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad Kim Jong Unas lankydamasis laivų statykloje vakarinėje pakrantėje esančiame Nampe ir tikrindamas karinio laivyno projektus dar kartą atkreipė dėmesį į savo prioritetą stiprinti karines jūrų pajėgas.

Kim Jong Unas pastaraisiais mėnesiais akcentuoja savo pastangas sukurti branduoliniais ginklais apginkluotą karinį laivyną ir taip atsverti esą augančias grėsmes iš išorės – JAV, Pietų Korėjos ir Japonijos, plečiančių savo karinį bendradarbiavimą Pchenjanui vykdant branduolinių ginklų ir raketų programas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chutin puilo

chutin puilo portretas
Pasirodo CŽV tik Holivudo filmuose neutralizuoja teroristus, o iš tikrųjų yra nulis be pagaliuko.

Taigi

Taigi portretas
nerimsta kriu-kriu; Kitas paršelis suslikas tupi kremliuje, arba bunkery, ir vis grūmoja pasauliui atom. vėzdu...

chutin puilo

chutin puilo portretas
Negi taip sunku užbaigti tą marazmą pasaulyje?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių