Šūvių sužeistas Slovakijos premjeras sveiks labai ilgai

  • Teksto dydis:

Slovakijos ministro pirmininko Roberto Fico atsigavimas po šautinių žaizdų pilve bus „itin ilgas“, trečiadienį, praėjus kelioms savaitėms po pasikėsinimo nužudyti, sakė jo pavaduotojas.

R. Fico vis dar guli ligoninėje, gegužės 15 d. į jį kelis kartus šauta, kai po išvažiuojamojo ministrų kabineto posėdžio centriniame Handlovos mieste jis sveikinosi su šalininkais.

Užpuolikas, vietos žiniasklaidos įvardytas kaip 71 metų poetas Jurajus Cintula, apkaltintas tyčiniu pasikėsinimu nužudyti ir uždarytas į areštinę. R. Fico buvo atliktos dvi kelias valandas trukusios operacijos centrinio Banska Bistricos miesto ligoninėje, trečiadienį apibūdinusioje jo būklę kaip „patenkinamą“.

„Premjero atsigavimas pagaliau eina teisingu keliu“, – žurnalistams sakė vicepremjeras Robertas Kalinakas ir pridūrė: „Šis atsigavimas bus nepaprastai ilgas, nes jo sužalojimai labai rimti (...) Dabar jis jau valgo“.

Vyriausybės patarėjas Erikas Kalinakas, per šaudymą buvęs įvykio vietoje, sakė, kad šautinės žaizdos vos per kelis „milimetrus“ nebuvo mirtinos. Kulkos „peršovė plonąją žarną penkis kartus, bet gydytojai padarė stebuklus“, – citavo E. Kalinaką naujienų svetainė postoj.sk.

Viljama Sudikienė (AFP)



NAUJAUSI KOMENTARAI

1-am komentatoriui

1-am komentatoriui portretas
Is palatos ir vel pabegai?

Nuomonė

Nuomonė portretas
Be jankių ir žydų čia tikrai neapsiėjo. Aišku, svetimomis rankomis. Bet organizacija jų.

Niurnbergas-Haga

Niurnbergas-Haga portretas
Pasikesintojas susijes su ruskiu organizacijom-turi vakarai suprasti,kad uzversti huilo-pirmas ir svarbiausias uzdavinys,kol tas kgb-istinis piterio gopnikas ,kaip hitleris,neiziebe trecio pasaulinio,tiksliau ketvirto,nes trecia saltaji sovietai pralaimejo.Gopnikas eina hitlerio pedomis-kartuves ar kulka i smilkini.Komunistai,virte i rusofasistus imperialistus ,dar nebuvo pakabinti,kaip ju pasekejai naciai.Bet bus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių