Taivano prezidentas patarė Kinijai atsiimti iš Rusijos istorines žemes

Jei Kinijos pretenzijos Taivanui yra susijusios su teritoriniu vientisumu, tai KLR taip pat turėtų atsiimti iš Rusijos žemes, kurias XIX amžiuje jai perleido paskutinė Kinijos dinastija.

Tai interviu Taivano žiniasklaidai pareiškė šios šalies prezidentas Lai Ching-te, praneša „Reuters“.

Lai, kurį Kinija vadina „separatistu“, turėjo omenyje 1858 m. Aigūno sutartį, pagal kurią Kinija perleido Rusijos imperijai didžiulį žemės plotą dabartinės Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, sudarantį didžiąją dalį dabartinės sienos palei Amūrą.

„Kinijos ketinimas pulti ir aneksuoti Taivaną nėra susijęs su tuo, ką sako ar daro koks nors asmuo ar politinė partija Taivane. Kinija nori aneksuoti Taivaną ne dėl teritorinio vientisumo. Jeigu dėl teritorinio vientisumo, tai kodėl ji (Kinija) neatsiima Rusijos užimtų žemių, perduotų Aigūno sutartimi? Rusijos pozicija dabar  silpniausia, tiesa?“, – sakė Lai.

Jis pažymėjo, kad Kinija iš tikrųjų nori pakeisti tarptautinę tvarką ir „pasiekti hegemoniją tarptautinėje erdvėje, vakarinėje Ramiojo vandenyno dalyje“.

„Jie gali prašyti Rusiją (grąžinti žemes), bet to nedaro. Taigi akivaizdu, kad jie nori įsiveržti į Taivaną ne dėl teritorinių priežasčių“, – teigė Lai.

Kinija laiko demokratiškai valdomą Taivaną savo teritorija ir nori perimti salos kontrolę. Taivano vyriausybė atmeta šias pretenzijas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha ...taivanio pizdnentas nori sukirsint

cha ...taivanio pizdnentas nori sukirsint portretas
rusus su kinais ....manau pirmiausiai Kinija atsiims savo zeme Taivany , o po to jau tarsis su rusija...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių