Tarptautinis Teisingumo Teismas nurodo Izraeliui tuojau pat sustabdyti puolimą Rafache

  • Teksto dydis:

Jungtinių Tautų aukščiausios instancijos teismas penktadienį nurodė Izraeliui sustabdyti karines operacijas Rafache ir šis svarbus sprendimas tikriausiai dar labiau padidins tarptautinį spaudimą žydų valstybei.

Izraelis privalo „tuojau pat sustabdyti savo karinį puolimą ir visus kitus veiksmus Rafacho regione, galinčius primesti šiai palestiniečių grupei Gazos [Ruože] gyvenimo sąlygas, kurios gali nulemti jos visišką ar dalinį fizinį sunaikinimą“, paskelbė Tarptautinis Teisingumo Teismas (TTT).

Teismas nurodė Izraeliui palikti atvirą Rafacho sienos perėjimo punktą, kad į šią teritoriją netrukdomai galėtų patekti humanitarinės pagalba.

Izraelis privalo „išlaikyti atvirą Rafacho sienos perėjimo punktą, kad būtų galima netrukdomai teikti skubiai reikalingas pagrindines paslaugas ir humanitarinę pagalbą“, – nurodoma ilgai lauktame TTT sprendime.

Teismas taip pat paragino nedelsiant išlaisvinti islamistų kovotojų grupuotės „Hamas“ per spalio 7-osios išpuolį Izraelyje pagrobtus įkaitus.

„Teismas mano, kad labai didelį susirūpinimą kelia tai, jog daugelis šių įkaitų tebėra nelaisvėje, ir dar kartą ragina juos nedelsiant ir besąlygiškai paleisti“, – nurodė TTT.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sunaikinti

Sunaikinti portretas
Hamas šimtu procentu ir be gailesčio.

:)))

:))) portretas
pabuciuokit tiem naciam i ju apipjaustytas... kol turi stoga tol ir daro ka nori

Tie

Tie portretas
Pyderai vaidina kol jų kieme ramu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių