Tūkstančiai izraeliečių susirinko į antivyriausybinį protestą

Pirmadienį tūkstančiai izraeliečių protestavo prieš ministro pirmininko Benjamino Netanyahu vyriausybę dėl karo Gazos Ruože ir negebėjimo susiderėti dėl šioje palestiniečių teritorijoje vis dar laikomų įkaitų paleidimo.

Protestai, nukreipti prieš tai, kaip B. Netanyahu tvakosi su karo prieš „Hamas“ klausimu, įsibėgėjo – kiekvieną savaitgalį į didžiausio Izraelio miesto Tel Avivo gatves išeina dešimtys tūkstančių žmonių. Tačiau pirmadienį protestuotojai nuvyko į Jeruzalę, kad surengtų mitingą prie Izraelio parlamento ir B. Netanyahu rezidencijos. Jie susirėmė su policija ir ragino surengti naujus rinkimus.

Remiantis Izraelio policijos pareiškimu, buvo sulaikyti devyni žmonės, kai kurie jų – dėl smurto, nuo kurio nukentėjo policijos pareigūnai.

Kaip pranešama, tūkstančiai susirinkusių protestuotojų ragino nutraukti ugnį, kad būtų galima sugrąžinti likusius įkaitus namo. Po to, kai aktyvistai kreipėsi į minią ir pasakė kalbas, protestuotojai ėmė šūkauti „Visus! Dabar!“. Tada jie surengė tylos minutę, skirtą tiems, kurie vis dar yra „Hamas“ kontroliuojamoje teritorijoje.

„Hamas“ smogikai spalio 7 d. pagrobė 251 įkaitą. Izraelis mano, kad 116 jų vis dar yra Gazos Ruože. Anot kariuomenės, tarp jų yra 41 negyvas belaisvis.

Per spalio 7-osios išpuolį Izraelyje žuvo 1 tūkst. 194 žmonės, daugiausia civiliai, rodo oficialiais Izraelio duomenimis paremti naujienų agentūros AFP skaičiavimai. Po atakos Izraelis inicijavo atsakomąjį bombardavimą ir sausumos puolimą Gazos Ruože – per šią kampaniją iki šiol žuvo 37 tūkst. 347 žmonės, taip pat daugiausia civiliai, teigia šios teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių