Ukraina įstatymu sustiprino anglų kalbos statusą

Ukrainos parlamentas nauju įstatymu sustiprino anglų kalbos statusą šalyje. Ateityje geros anglų kalbos žinios daugeliui Ukrainos valstybės tarnautojų bus įsidarbinimo sąlyga.

Tikimasi, kad dėl aukštesnio anglų kalbos lygio šalis taps patrauklesnė turistams ir konkurencingesnė tarptautiniu mastu. Argumentuota, kad anglų kalbos tobulinimas yra „būtinybė ir strateginis tikslas, siekiant mūsų šalies visavertės narystės Europos Sąjungoje“.

Pavyzdžiui, pasienio ir muitinės pareigūnai, prokurorai ir policininkai, užimantys aukštas pozicijas, turės mokėti bendrauti angliškai. Skubios pagalbos skambučių priėmimas bei medicinos paslaugų teikimas taip pat turės būti galimas anglų kalba. Institucijose ateityje nebereikės dabar įprasto užsienio dokumentų, pavyzdžiui, pasų vertimo iš anglų kalbos į ukrainiečių. Muziejuose parodos turės būti prieinamos anglų kalba. Valstybės institucijų ir aukštųjų mokyklų portalai turės turėti angliškas versijas.

Kad ukrainiečiai geriau išmoktų kalbėti angliškai, šios kalbos pamokos planuojamos jau ikimokyklinėse įstaigose. Be to, bus skatinamas filmų rodymas originalia anglų kalba su subtitrais.

Ukrainoje vienintelė oficiali kalba yra ukrainiečių. Nuo sovietmečio laikų plačiai paplitusi rusų kalba jau daug metų vis labiau įstatymu išgujama iš viešojo gyvenimo. Be to, dėl Rusijos invazijos rusų kalba prarado populiarumą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O KODĖL NE ŽYDŲ KALBĄ ?

Ukraina įstatymu sustiprino

Ukraina įstatymu sustiprino portretas
savo galą.
Anonimas portretas
Baik smirdėti syroža, rodina šaukia, o tu čia dvoki.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių