Ekspertas prakalbo apie karo Ukrainoje pabaigos datą: kada būtų galima to tikėtis?

  • Teksto dydis:

Ukraina turi šansą deokupuoti visas Rusijos okupuotas teritorijas ir juo reikia pasinaudoti, nes antrasis, vargu, ar atsiras dėl politinės ir ekonominės situacijos pasaulyje, rašo UNIAN.

Tokią nuomonę išsakė karo ekspertas Olegas Ždanovas. Jis aiškino, kad Ukraina su Rusijos Federacija kariauja ne pati, o padedama partnerių.

„Jeigu mes kalbame apie tai, kada Ukraina gali susigrąžinti visas savo teritorijas, tai reikia atsiminti, kad pats Pentagonas siūlo, jog paskutinė šio karo pabaigos data būtų 2023 metų ruduo. Mes kalbame apie visišką karo pabaigą. Niekas nenori nutempti šio karo dar metams. Visi pasiruošę padėti Ukrainai jį baigti per artimiausius šešis mėnesius – galbūt 2023 metų pavasarį“, – sakė O. Ždanovas.

Anot jo, Vakarai jau ruošia „Maršalo planą“ Ukrainai ir skirsto, kas ir ką atstatys po karo.

„Europiečiai puikiai žino, kad pinigai veikia tik tada, kai jie kur nors investuojami, o ne guli banko sąskaitoje. Jie nori investuoti Ukrainoje ir, žinoma, iš to gauti savo pelno dalį. Taigi, niekam neįdomu vilkinti šį karą, beje ir Rusijai, nes jos ekonomika neatlaikys ilgalaikio karo“, – reziumavo karo ekspertas.

Anksčiau karybos ekspertas Valentinas Badrakas pavadino geriausiu variantu Vakarams užbaigti karą Ukrainoje.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojekaro pabaigaekspertasRusijos kariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių