Ukrainos gynybos ministras: „Wagner“ grupė yra palaužta

  • Teksto dydis:

Rusijos sukarinta grupuotė „Wagner“ faktiškai nebeegzistuoja, penktadienį, praėjus dviem dienoms po šios privačios karinės bendrovės boso Jevgenijaus Prigožino numanomos žūties, pareiškė Ukrainos gynybos ministras.

„Tokios „Wagner“ grupės, kokia ji buvo prieš metus, o tai buvo rimta kovinė jėga, faktiškai nebėra,“ pareiškė Oleksijus Reznikovas interviu vokiečių savaitraščiui „Welt am Sonntag“.

„Jie yra palaužti“, – pažymėjo jis.

Ministras taip pat sakė manantis, kad numanoma J. Prigožino žūtis susilpnino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

„Nes tai parodė pasauliui: jeigu Putinas su kuo nors sudaro susitarimą ir jį sulaužo, tai reiškia, kad juo negalima pasitikėti“, – sakė O. Reznikovas interviu ištraukose, kurias leidinys paviešino prieš viso interviu paskelbimą sekmadienį.

Nuo trečiadienio, kai tarp Maskvos ir Sankt Peterburgo sudužo privatus lėktuvas, kuriuo esą skrido „Wagner“ vadovas, Vakaruose sklando kalbos, kad su J. Prigožino mirtimi gali būti susijęs Kremlius.

Po to, kai „Wagner“ birželį surengė maištą, kuris buvo laikomas didžiausiu iššūkiu Rusijos prezidento valdymui nuo pat jo atėjimo į valdžią, V. Putinas J. Prigožiną pavadino išdaviku.

Po to trumpai gyvavusio maišto skelbta, kad J. Prigožinas su dalimi savo kovotojų persikėlė į Baltarusiją. Minskas tvirtina, kad „Wagner“ nariai apmoko baltarusių karius.

Kremlius penktadienį griežtai atmetė gandus, kad užsakė nužudyti privačios karinės bendrovės „Wagner“ bosą J. Prigožiną, ir juos pavadino absoliučiu melu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių