V. Orbanas apie naująją, dar nepaskirtą, ES vadovybę: „Karo ir migracijos koalicija“

  • Teksto dydis:

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas būsimą naująją Europos Sąjungos vadovybę, kuriai galbūt antrą kadenciją vadovaus Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen, apibūdino kaip „karo ir migracijos koaliciją“.

Penktadienį per interviu Vengrijos valstybiniam transliuotojui V. Orbanas pareiškė, kad „vis labiau kairiųjų“ konservatorių, socialdemokratų ir liberalų koalicija, turinti daugumą naujajame Europos Parlamente, jau susitarė šiuo klausimu.

Per neformalų ES vadovų susitikimą Briuselyje pirmadienį dar nebuvo pasiektas susitarimas dėl to, kas užims aukščiausias ES pareigybes po birželio 9 dieną įvykusių EP rinkimų.

Tačiau tai buvo „rungtynės, kur švilpukas jau nuaidėjo“, sakė V. Orbanas. „ES atsirado karą kurstanti, prieš verslą ir už migraciją pasisakanti koalicija“, – tęsė jis.

Kaip konservatyvios Europos liaudies partijos (EPP), turinčios daugiausiai balsų EP, lyderis, vokietis Manfredas Weberis atliko „Belzebubo vaidmenį“ – t. y. demono arba velnio – kuriant šią koaliciją.

M. Weberis yra „senas Vengrijos priešas ir piktadarys“, o U. von der Leyen šalia jo yra tik „tik menkutė jo patarnautoja“, sakė V. Orbanas.

„Weberiečių“ koalicija įgyvendins vadinamąjį „Soroso planą“, – tęsė V. Orbanas. Pagal šį planą Vengrijoje gimęs JAV milijardierius ir filantropas George‘as Sorosas esą bando užtvindyti Europą migrantais, kad atimtų iš Europos tautų jų krikščioniškąjį ir tautinį identitetą.

„Europoje vyksta gyventojų kaita, baltųjų, krikščionių, tradicijas puoselėjančių – sakykime, europiečių – žmonių mažėja, daugėja importuojamų migrantų“, – tęsė V. Orbanas.

Teiginys apie – nepatikrinamą – „Soroso planą“ ir skundas dėl tariamos „gyventojų kaitos“ yra dešiniųjų ekstremistų skleidžiamų sąmokslo teorijų dalis.

Radijo interviu su V. Orbanu buvo įrašytas Berlyne. Vokietijos kancleris Olafas Scholzas planuoja penktadienį susitikti su V. Orbanu. Vengrija liepos 1 dieną perima pirmininkavimą ES Tarybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Aš iki šiol buvau prieš ORBANO politiką , bet kas pasakyta šitame straipsnyje YRA ŠIMTAPROCENTINĖ TEISYBĖ , dar reikėtų dadėti , kad europarlamentas yra homofilų irštva , ir tai veda prie žmonijos SUSINAIKINIMO .

> Jis tiesiog. Tai Tu šikpopieris...

> Jis tiesiog. Tai Tu šikpopieris... portretas
Jis tiesiog NORMALUS.

Seniai pastebimas

Seniai pastebimas portretas
ES virsuniu siekis sunaikinti visa Europa. Keista,kad iki siol niekas is nepriklausomu tyreju,nepaskelbe sio suicido priezasciu ir uzsakovu!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių