V. Orbanas susitiko su D. Trumpu

  • Teksto dydis:

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas ketvirtadienį po NATO viršūnių susitikimo Vašingtone išskrido į Floridą ir ten susitiko su buvusiu JAV prezidentu Donaldu Trumpu.

Praėjusią savaitę V. Orbanas lankėsi Maskvoje, kur su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu kalbėjosi apie Ukrainą. Europos Sąjunga šiuo veiksmu pasipiktino.

Manoma, kad Vengrijos premjeras dar labiau supykdys ES lyderius, susitikęs su D. Trumpu jo „Mar-a-Lago“ rezidencijoje.

Nuo liepos 1 dienos Vengrija rotacijos tvarka pirmininkauja Europos Sąjungos Tarybai. V. Orbanas ankstesnį kartą su D. Trumpu, vėl siekiančiu JAV prezidento posto, buvo susitikęs kovo mėnesį.

„Aptarėme, kaip pasiekti taiką, – socialiniuose tinkluose pareiškė V. Orbanas. – Geroji šios dienos žinia: jis ketina tai išspręsti!“

Tačiau premjeras nepateikė išsamesnės informacijos apie susitikimą.

V. Orbano vizitas į Rusiją įvyko kelios dienos po jo derybų Kyjive su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

27 ES šalys pasmerkė 2022 metais Rusijos įvykdytą invaziją į Ukrainą ir įvedė precedento neturinčias sankcijas Maskvai.

Tačiau V. Orbanas yra vienintelis ES lyderis, tebepalaikantis glaudžius ryšius su Kremliumi.

„Viktoras Orbanas neturi nei Aljanso, nei Europos Sąjungos įgaliojimų vesti bet kokias derybas“, – NATO viršūnių susitikime sakė Suomijos prezidentas Alexanderis Stubbas.

„Jis gali tai padaryti savo vardu. Tačiau aš iš esmės nesutinku, kad tai darytų. Tiesiog nematau tikslo“, – pridūrė jis.

Tuo tarpu perrinkimo lapkritį siekiantis JAV prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį pareiškė, kad „šiuo metu neturiu jokios rimtos priežasties kalbėtis su Putinu – jis nėra pasirengęs daug ką padaryti, kad pakeistų savo elgesį“.

V. Orbanas, kaip ir D. Trumpas, skeptiškai vertina NATO šalių vaidmenį remiant Ukrainą ir atsisako siųsti ginklus Kyjivui, teigdamas, kad tai pakurstytų Aljanso konfliktą su Rusija.

Vengrų lyderio derybos su D. Trumpu įvyko po J. Bideno pastangų sutelkti Aljansą jubiliejiniame susitikime Vašingtone.

Po birželio pabaigoje vykusių prezidento debatų, kuriuose kilo abejonių, ar J. Bideno amžius leis jam eiti pareigas antrą kadenciją, jis taip pat siekė nuraminti NATO kolegas ir JAV rinkėjus dėl savo lyderystės ir tinkamumo eiti pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JANKIŲ gobšus i n v a l i d a s negebantis įvertinti

JANKIŲ   gobšus i n v a l i d a s negebantis įvertinti portretas
savo veiksmus ---siekia toliau valdyti ž l u n g a n č i ą AMERIKĄ, tiesiog ją d a m u š t i .

Rinkėjas

Rinkėjas  portretas
Pagarba būsimam amerikiečių PREZIDENTUI DONALD TRUMP ir VENGRIJOS MINISTRUI PIRMININKUI VIKTORUI ORBANUI, šaunuoliai ir sekmės darbuose !!!

Nebedaug liko

Nebedaug liko portretas
Zmones pakentekit, liko apie puse metu kol karas baigsis , daug kam nepatinka derybos , bet vien lietuva isvengs po 300mln aukot plius visa kita…kaip galima nesideret tiek laiko??? Parama atsakymas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių