V. Putinas: Rusija pasiruošusi toliau dirbti su Vakarais dėl Europos saugumo

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį sakė pasiruošęs tęsti darbą su Vakarais dėl saugumo klausimų, kad būtų deeskaluota įtampa dėl Ukrainos.

„Esame pasiruošę toliau dirbti kartu. Esame pasiruošę eiti derybų keliu“, – po derybų Kremliuje su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu (Olafu Šolcu) sakė V. Putinas.

V. Putinas: Rusijos netenkina pažadai nepriimti Ukrainos į NATO

Rusija nori išspręsti Ukrainos stojimo į NATO klausimą dabar, vykstant derybų procesui, o pažadas jos nepriimti Rusijos netenkina, antradienį pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„Jūs pasakėte nuostabią frazę: „Kalbama, kad artimiausiais metais Ukrainos nebus NATO“. Ką reiškia "kalbama"? Mes turime suprasti, ką reiškia „kalbama“ tarptautiniuose santykiuose. Mums jau 30 metų kalba, kad NATO plėtros nebus visai arba ji nė dienos nesiplės link Rusijos sienų, o šiandien matome NATO infrastruktūrą prie pat savo namų“, – po susitikimo su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu (Olafu Šolcu) spaudos konferencijoje sakė V. Putinas.

Jis taip pat priminė, kad aptarinėjami Ukrainos stojimo į NATO klausimai.

„Kalbama, kaip jūs sakėte, kad rytoj to nebus. O kada? Poryt? Ką tai mums keičia istorinėje perspektyvoje? Visiškai nieko“, – kalbėjo Rusijos prezidentas.

„Rusija girdi, kad Ukraina šiandien nepasirengusi stoti į NATO – mes žinome šią tezę. Ir čia pat sako, kad jos nepriims rytoj, o priims, kai ją tam paruoš. Bet mums tai jau gali būti vėlu. Todėl norime šį klausimą išspręsti šiandien, tiesiog dabar, artimiausiu metu, vykstant derybų procesui, taikiomis priemonėmis“, – sakė V. Putinas.

Remdamasi šia teze Rusija labai tikisi, kad partneriai išgirs jos susirūpinimą ir į jį rimtai atsižvelgs, pridūrė Putinas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

= > KATEGORIŠKAI !!!

 = > KATEGORIŠKAI !!! portretas
Esi Kvaiša kokiu reta...

KATEGORIŠKAI !!!

KATEGORIŠKAI !!! portretas
Europa yra Europa , o rusynas yra rusynas .... Ir labai ačiū , bet nereikia Europos nė GELBĖT , nė SAUGOT , o tiesiog PALIKTI JĄ RAMYBĖJE !!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių