V. Putinas sako, kad Pietų Korėja, siųsdama ginklus į Ukrainą, padarytų didelę klaidą

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį perspėjo, kad Pietų Korėja, siųsdama ginklus į Ukrainą, padarytų didelę klaidą, tuo sukeldamas Seului nerimą.

Taip Rusijos vadovas pareiškė, praėjus dienai po strateginės partnerystės sutarties pasirašymo su Šiaurės Korėja.

„Kalbant apie letalinės ginkluotės tiekimą Ukrainai į kovos zonas, tai būtų labai didelė klaida“, – sakė Vietname viešintis V. Putinas.

„Jei taip atsitiks, tuomet priimsime atitinkamą sprendimą, kuris tikriausiai nepatiks dabartinei Pietų Korėjos vadovybei“, – pridūrė jis.

Pietų Korėja ketvirtadienį Rusijos ir Šiaurės Korėjos sutartį pavadino „keliančia didelį susirūpinimą“, o aukšto rango pareigūnas pareiškė, kad Seulas persvarstys ilgametę politiką, draudžiančią jai tiesiogiai tiekti ginklus Ukrainai,

Putinas atmetė nuogąstavimus, sakydamas: „Pietų Korėja neturi dėl ko nerimauti“.

Pastaraisiais metais Pietų Korėjoje labai išaugo tarptautinių karinių pardavimų apimtys. Tačiau, nepaisant JAV ir Ukrainos raginimų persvarstyti šią nuostatą, ji jau seniai laikosi ilgalaikės politikos, draudžiančios parduoti ginklus į aktyvaus konflikto zonas.

Rusijos prezidentas taip pat pareiškė neatmetantis galimybės siųsti ginklų į Šiaurės Korėją, ir pavadino tai Vakarų šalių pastangų apginkluoti Ukrainą pasekmėmis.

„Tie, kurie siunčia šias [raketas į Ukrainą], mano, kad jie su mumis nekariauja, bet aš pasakiau, taip pat ir Pchenjane, kad mes pasiliekame teisę tiekti ginklus į kitus pasaulio regionus, atsižvelgiant į mūsų susitarimus su KLDR“, – sakė V. Putinas, pavartodamas oficialaus Šiaurės Korėjos pavadinimo santrumpą.

„Aš neatmetu šios galimybės“, – akcentavo jis.


Šiame straipsnyje: Pietų Korėjakaras Ukrainojeginklai UkrainaiVladimiras Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių