V. Putinas užsipuolė Baltijos šalis: Vakarų elito politika – kurstyti vis naujus konfliktus

  • Teksto dydis:

Maskvoje – pompastiškas Pergalės dienos paradas. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas eilinį kartą pagrasino Vakarams branduoliniais ginklais, šlovino savo kruviną invaziją į Ukrainą. Beje, izoliuotas V. Putinas šventė tik su saujele lyderių – vienas atvyko iš Afrikos, keli iš Eurazijos sąjungos, bet nepasirodė Armėnija.

Rusams švenčiant gegužės 9-ąją prakiuro net dangus. Krintant sniegui, V. Putinas iškilmingu paradu bandė eilinį kartą pakelti patriotizmą pajėgoms, kurios turėjo Kyjivą paimti per tris dienas, o Donbaso fronte žūsta jau trečius metus. 71-erių V. Putinas kruviną karą Ukrainoje prilygino Didžiajam Tėvynės karui, per kurį stalininis režimas neįsivaizduojamų aukų kaina išsaugojo savo valdžią Sovietų Sąjungoje. 

„Užtikrinsime laisvą, saugią Rusijos ateitį. Mūsų vieningos tautos. Šlovė ginkluotosioms pajėgoms. Už Rusiją, už pergalę“, – teigė V. Putinas.

Parade už V. Putino pasodintas kariškis, kurio divizija skerdė civilius netoli Kyjivo Bučoje. O Vakarams agresorius vėl grasino branduoliniu ginklu.

„Atmetame bet kurios šalies ar aljanso pretenzijas, kad yra išskirtinis. Žinome, prie ko priveda tokios ambicijos. Rusija darys viską, kad užkirstų kelią pasauliniam susidūrimui, bet ir niekam neleisime grasinti mums. Mūsų strateginės pajėgos visada parengty“, – tvirtino V. Putinas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

V. Putinas negailėjo pagyrų savo žudikų armijai Ukrainoje ir kaltino „Vakarų elitą“ kurstant konfliktus visame pasaulyje. Užsipuolė ir Baltijos šalis, kad atsikrato okupantų paliktų paminklų.

„Jie griauna memorialus tikrųjų kovotojų su nacizmu, o ant pjedestalo stato išdavikus ir hitlerininkų bendrininkus. Revanšizmas, tyčiojimasis iš istorijos, noras pateisinti nacių pasekėjus yra Vakarų elito politika – kurstyti vis naujus konfliktus“, – kalbėjo Rusijos prezidentas.

Stebėti paradą su V. Putinu panoro vos keli lyderiai: penkių buvusių sovietinių respublikų – Baltarusijos, Kazachstano, Kirgizijos, Tadžikijos ir Turkmėnijos, vienas iš Afrikos – Bisau Gvinėjos, ir dar Kubos ir Laoso. Dar antradienį jie suskrido į Maskvą dalyvauti Eurazijos ekonominės sąjungos viršūnių susitikime.

Visos Europos tautos skirtingos, bet kiekviena nori taikos.

Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas, išvakarėse dar buvęs Maskvoje, parade nepasirodė. Armėnus užrūstino, kai rusų taikdariai neįsikišo, Azerbaidžanui perėmus Kalnų Karabacho kontrolę. O dešimtmečius, kaip ir V. Putinas, valdžioje sėdintis Aliaksandras Lukašenka bandė juokauti dėl sveikatos būklės.

„Mes su jumis dar neblogai atrodome“, – sakė A. Lukašenka.

O į Kyjivą atvyko Europos Parlamento pirmininkė Roberta Metsola. Volodymyras Zelenskis Europos dienos proga pasidalijo įrašu, kas šalį daro europietiška – ne tik geografija ir vertybės.

„Visos Europos tautos skirtingos, bet kiekviena nori taikos“, – tvirtinama įraše.

O kol kas tenka ginti Ukrainą ir kartu Europą. Praeitą naktį karo tvaiką juto ir pati agresorė. Ukrainos bepiločiai orlaiviai atakavo naftos saugyklą Krasnodaro krašte. Griaudėjo sprogimai ir Belgorode. Apgadinta 19 daugiabučių namų, sužeisti mažiausiai aštuoni žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reik naujos akcijos

Reik naujos akcijos portretas
Reikia susimest kileriui ant sito snukio

> Tai kad - tu čia apie JAV ? Tada taip ...

> Tai kad - tu čia apie JAV ? Tada taip ... portretas
`

> Taigi, nesvaik Duhe

> Taigi,  nesvaik Duhe portretas
))
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių