V. Zelenskis apie vyriausybės pertvarką: „mums reikia naujos energijos“

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį pareiškė, kad jo vyriausybei reikia „naujos energijos“.

Toks jo komentaras nuskambėjo vykstant didelei pertvarkai, kurios metu atsistatydino keli ministrai, įskaitant užsienio reikalų ministrą.

„Mums reikia naujos energijos. Šie žingsniai yra susiję mūsų valstybės stiprinimu įvairiose srityse“, – sakė V. Zelenskis, paklaustas apie pertvarką ir užsienio reikalų ministro Dmytro Kulebos ateitį.

Naujienų agentūra „Ukrinform“ trečiadienį skelbė, kad Ukrainos Aukščiausioji Rada gavo D. Kulebos atsistatydinimo raštą. Negana to, buvo gauti ir strateginės pramonės ministro Oleksandro Kamyšino, teisingumo ministro Deniso Maliuskos, aplinkos apsaugos ir gamtos išteklių ministro Ruslano Strileco, ministro pirmininko pavaduotojos Europos ir euroatlantinei integracijai Olhos Stefanišynos ir Valstybės turto fondo vadovo Vitalijaus Kovalio atsistatydinimo pareiškimai.

Kartu pranešta apie tai, kad V. Zelenskis taip pat atleido Rostyslavą Šurmą iš prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojo pareigų.

Pasak „Ukrinform“, V. Zelenskis dar antradienį paskelbė apie personalo pokyčius ministrų kabinete ir prezidento kanceliarijoje, paaiškindamas juos būtinybe sustiprinti kai kurias vyriausybės veiklos sritis. Kreipimesi į tautą prezidentas sakė, kad „tikisi šiek tiek kitokio svorio tam tikrose mūsų užsienio ir vidaus politikos srityse“.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojevyriausybės keitimasatleisti ministrai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių