V. Zelenskis: dujų infrastruktūra Ukrainos vakaruose tapo Rusijos taikiniu

Vienas iš Rusijos taikinių šiuo metu yra dujų infrastruktūra Ukrainos vakaruose. Rusijos laimėjimai ten sukels grėsmę Europos energetiniam saugumui.

Kaip praneša „Ukrinform“, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis tai pareiškė Lenkijos ministrui pirmininkui Donaldui Tuskui, kalbedamasis su juo telefonu.

„Vienas iš Rusijos taikinių dabar yra dujų infrastruktūra Vakarų Ukrainoje. Rusijos laimėjimai ten sukels grėsmę Europos energetiniam saugumui. Turime kartu rasti būdą, kaip tam pasipriešinti“, – sakė V. Zelenskis.

Pokalbio metu Ukrainos valstybės vadovas taip pat informavo D. Tuską apie kelionę į Charkivą ir situaciją ten. Jis pažymėjo, jog Ukrainai skubiai reikia oro gynybos priemonių, kad ji galėtų apginti Charkivą ir kitus regionus.

„Komandoms duotas nurodymas nedelsiant pradėti darbą prie Ukrainos ir Lenkijos saugumo sutarties teksto. Istorinių partnerių sutartis turi būti kuo ambicingesnė“, – pabrėžė prezidentas.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, nuo Rusijos sukelto plataus masto karo pradžios Lenkija jau suteikė Ukrainai karinės pagalbos už beveik 4 mlrd. dolerių.

 


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojedujų infrastruktūraVolodymyras Zelenskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių