V. Zelenskis: JAV rinkimai – iššūkis, keliantis riziką Ukrainai

Jungtinėse Valstijose, kurios yra svarbi karinė ir politinė Ukrainos sąjungininkė, įvyksiantys prezidento rinkimai kelia „iššūkį“ Kyjivui, duodamas interviu Prancūzijos žiniasklaidai pasakė prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Negalime daryti poveikio jokiems rinkimams. Žinoma, Jungtinės Valstijos šiuo metu yra iššūkis. Be to, egzistuoja rizika, kurios niekas iš mūsų greičiausiai negali prognozuoti“, – antradienį vakarų Ukrainoje kalbėdamas su žurnalistais pasakė jis.

Rinkimus laimėjus respublikonų partijos kandidatui Donaldui Trumpui, kuris teigia sugebėsiantis priversti abi šalis išspręsti konfliktą derybų keliu, kiltų klausimas dėl tolesnės Vašingtono pagalbos Ukrainai.

Tuo tarpu tikėtina demokratų partijos kandidatė į prezidento postą Kamala Harris Ukrainos atžvilgiu laikosi prezidento Joe Bideno pozicijos.

V. Zelenskio teigimu, jo komanda palaiko ryšius tiek su K. Harris patarėjais, tiek su D. Trumpo rinkiminės kampanijos štabu.

„Savaime suprantama, aš, kaip Ukrainos prezidentas, privalau užtikrinti mano komandos ir J. Bideno, D. Trumpo, o šiandien – ir K. Harris komandų dialogą“, – sakė V. Zelenskis.

„Turime palaikyti ryšį ir kalbėtis apie tai, kokia ateitis galimai mūsų laukia, rinkimus laimėjus vienai ar kitai stovyklai“, – paaiškino jis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne

Ne  portretas
šitam žydų klounui ir apsišaukeliui spręsti apie rinkimus pas jankiu imperijalistus, šitam ukrų benderovcų klounui zieliai artėja liūdnos mišios už tai kad pasiuntė į mirtį apie 600.000 tūkstančių ukrų benderovcų fašistų ir dabar dar gaudo gatvėje, prekybos centruose ir siunčia į ta mėsmalę pensininkus ir net invalidus

Anonimas

Anonimas portretas
Galvokite,kaip nutraukti karą,o ne išpešti karo pramonei pinigų.O Prezidentą išrinks JAV tauta,ne ukrainiečių tauta ir ne Europa.Jų žmonių valios ir sprendimo pasekmė - Prezidento rinkimai ir jie patys žino,kas geriausiai gali atstovauti savo šalį.O aišku laimės tas,kuris pirmas nebus užsipyrusiu ožiu o pasiūlys taiką abiejų šalių lyderiams bei nebus žmonijos naikinimo įrankiu,tenkinsnčiu politikų užgaidas,o bus valstybės vientisumo atkūrimu,jos atstatymu,nutrauks karo pasekmes pasaulyje,tas ir laimės.Žmonės nori tinkamų socialinių programų įgyvendinimo ne per narkotikų ir alkoholio verslą,o stabilumo, ne beprotiškų programų įgyvendinimo per kitų ašaras,pralietą kraują,todėl šie amerikonų tyčiojimaisi pasaulio akyse prieš tikrąją žmonijos prigimtį dabar vertintini kritiškai,nes tikrai trūksta protingo ir loginio paprasto mąstymo valstybių valdymo aparate.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių