Virtuvės „popiežiumi“ praminto šefo restoranas neteko trečios „Michelin“ žvaigždutės

Garsiojo prancūzų virtuvės šefo Paulio Bocuse'o (Polio Bokuso), kuris mirė prieš dvejus metus, restoranas prarado prestižinį maisto biblijos „Michelin“ trijų žvaigždučių įvertinimą, kurį turėjo nuo 1965 metų, penktadienį paskelbė šis restoranų gidas.

Pranešime naujienų agentūrai AFP sakoma, kad netoli Liono esančio restorano „L'Auberge du Pont de Collonges“ kokybė „išliko puiki, bet – ne trijų žvaigždučių lygio“.

Mažame miestelyje dėl maisto pamišusiame Prancūzijos pietryčių regione įsikūręs restoranas 2020 metų gide „Michelin“ turės dvi žvaigždutes.

„Michelin“ bosas Gwendalas Poullennecas (Gvandalas Pulanekas) ketvirtadienį apsilankė restorane pranešti naujienų, sakė atstovė.

Pranešama, kad P. Bocuse'o tarptautinio šefų čempionato „Bocuse d'Or“ organizacija nuliūdo dėl šių naujienų.

„GL events“, kuri organizuoja prestižinį „Bocuse d'Or“, „nori tvirtai remti „Bocuse“, sakoma jos pareiškime.

P. Bocuse'as, vienas geriausių visų laikų Prancūzijos virėjų, mirė sulaukęs 91-erių 2018 metų sausio 20 dieną. Jis sirgo Parkinsono liga.

Prancūzijos virtuvės „popiežiumi“ vadinamo P. Bocuse'o inicijuota „Nouvelle Cuisine“ (naujosios virtuvės) revoliucija 8-ajame dešimtmetyje sukrėtė maisto pasaulį ir sukūrė šefo-garsenybės idėją.

P. Bocuse'o restoranas buvo vienintelis Prancūzijoje, tris „Michelin“ žvaigždutes išlaikęs daugiau kaip keturis dešimtmečius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių