Vokietijoje rabino rezidencijoje radus skylių nuo kulkų prie sinagogos dislokuota policija

Vokietijos policija penktadienį surengė didelę operaciją prie vienos sinagogos vakariniame Eseno mieste po to, kai rabino rezidencijoje buvo rastos kelios skylės nuo kulkų.

Policija nurodė, kad „iš užtaisyto ginklo buvo paleisti keturi šūviai“ į namo, esančio šalia miesto Senosios sinagogos, išorę, tačiau niekas nebuvo sužeistas.

Pareigūnai kartu su tarnybiniais šunimis tikrino vietą, ar joje nėra sprogmenų.

Teisingumo ministras Marco Buschmannas (Markas Bušmanas) sakė esąs „sukrėstas šio naujausio išpuolio prieš žydų gyvybes Vokietijoje“.

„Antisemitizmui neturi būti vietos. Mūsų pareiga – saugoti žydų gyvybes“, – rašė jis tviteryje.

Žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad šūviai buvo paleisti naktį ir kad apie juos pranešta penktadienio rytą. Jie buvo nukreipti į stiklines įėjimo į gyvenamąjį namą duris; dvi kulkos pramušė stiklą.

Regiono vidaus reikalų ministras Herbertas Reulas (Herbertas Roilas) vietos žiniasklaidai sakė, kad įtariamą užpuoliką, vyrą, užfiksavo saugumo kamera, tačiau jis vis dar slapstosi.

Incidentas įvyko praėjus trejiems metams po to, kai rytiniame Halės mieste šaulys nužudė du žmones, nepavykus įsiveržti į sinagogą per Jom Kipuro šventę.

Prieš išpuolį jis internete paskelbė rasistinį, mizoginišką ir antisemitinį manifestą.

Gegužės mėnesį Vokietija pranešė, kad praėjusiais metais užregistruota rekordiškai daug politiškai motyvuotų nusikaltimų, įskaitant beveik 29 proc. išaugusį antisemitinių nusikaltimų skaičių – 3 027.

Praėjus septyniems dešimtmečiams po Holokausto, per kurį nacių režimas išžudė šešis milijonus žydų, didžioji dauguma nusikaltimų – 2 552 – buvo priskirti kraštutinių dešiniųjų veikėjams.

Eseno senoji sinagoga buvo pastatyta XX amžiaus pradžioje, tačiau per 1938 metų lapkričio mėnesį vykusį pogromą naciai iš esmės sunaikino jos vidų.

Ji buvo kruopščiai restauruota ir 2010 metais vėl atidaryta kaip išplėsti Žydų kultūros namai, skirti tarpkonfesiniam dialogui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo, rabins

Jo, rabins  portretas
gerai suglvojo pataupyt už signalizaciją.Dabar vokiečių policinykai kaip šunys dabos rabino namą.Cha. ...

Makas

Makas portretas
rabinas ir saudyti moka?

Anonimas

Anonimas portretas
Man patiko, kai kazkokie jumoristai buvo imete i sinagogos kiema kiaulės galva. Nors pasijuokiau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių