Žiniasklaida: D. Trumpo ekspatarėjas S. Bannonas sutiko liudyti apie riaušes Kapitolijuje

Buvęs svarbus Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) patarėjas Steve'as Bannonas (Stivas Banonas) sutiko liudyti per riaušių Kapitolijuje svarstymus Kongrese, sekmadienį pranešė JAV žiniasklaida.

Tokį sprendimą S. Bannonas priėmė kelios dienos prieš tai, kai turėjo prasidėti jo teismas dėl riaušes tiriančio komiteto šaukimo ignoravimo.

„Bannonas nori... liudyti jūsų viešame svarstyme“, – laiške Atstovų Rūmų specialiajam komitetui šeštadienį rašė jo advokatas Robertas Costello (Robertas Kostelas). Apie laišką pirmasis pranešė britų laikraštis „The Guardian“, vėliau jį citavo JAV žiniasklaida.

S. Bannonas buvo tarp dešimčių žmonių, iškviestų liudyti apie pernai įvykdytą Kapitolijaus užpuolimą siekiant uždaryti Kongresą dėl D. Trumpo nepagrįstų pareiškimų, kad dabartinis prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) 2020-ųjų rinkimus laimėjo dėl balsų klastojimo.

Tyrėjai mano, kad S. Bannonas ir kiti D. Trumpo patarėjai galėjo turėti informacijos apie Baltųjų rūmų sąsajas su minia, įsiveržusia į Kapitolijų tą dieną, kai Kongresas turėjo rinkimų laimėtoju patvirtinti J. Bideną.

Nors S. Bannonas nebuvo Baltųjų rūmų darbuotojas ar oficialus D. Trumpo padėjėjas, jo advokatai anksčiau tvirtino, kad jį gina prezidento įsakymu suteikta privilegija, todėl jis neprivalo bendradarbiauti su komitetu.

Kaip sakoma laiške, kuriuo paaiškinamas jo apsigalvojimas, S. Bannonas Atstovų Rūmų specialiajam komitetui pasakė, kad „aplinkybės dabar pasikeitė“.

„Prezidentas Trumpas nusprendė, jog Stepheno K. Bannono (Stiveno K. Banono) prezidentinės privilegijos panaikinimas, kad p. Bannonas galėtų vykdyti jūsų komiteto išduotą šaukimą, atitiktų Amerikos žmonių interesus“, – rašoma laiške.

Pernai lapkritį S. Bannonas pasidavė FTB, kad būtų apkaltintas Kongreso negerbimu dėl atsisakymo liudyti apie 2021-ųjų sausio 6-osios Kapitolijaus šturmą.

„Niekada nenusileisiu“, – tuo metu išklausęs teisėjo kaltinimus sakė jis žurnalistams.

„Rengiamės puolimui dėl šito. Būkit pasirengę“, – sakė jis, pakartodamas D. Trumpo frazę, vartotą per 2020-ųjų rinkimus vienos kraštutinių dešiniųjų grupuotės šalininkams padrąsinti.

68 metų S. Bannonui didžioji žiuri pateikė du kaltinimus nepagarba. Dėl kiekvieno iš šių baudžiamųjų nusižengimo gali būti skirta įkalinimo nuo vieno mėnesio iki vienų metų bausmė ir bauda iki 100 tūkst. dolerių (98,4 tūkst. eurų).

Kapitolijaus šturmas, per kurį žuvo penki žmonės, kelioms valandoms sutrukdė patvirtinti rinkimų rezultatus per bendrą Atstovų Rūmų ir Senato sesiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Elisabete

Elisabete portretas
Paskolos pasiūlymas. paštas: ( credito.activo@laposte.net ) Pone, ponia, įmonė ar asmuo, jūs ieškote paskolos savo veiklai atnaujinti, paskolos projektui įgyvendinti, paskolos namui, paskolos verslui, paskolos automobiliui įsigyti, paskola savo verslui kurti, paskola asmeniniams poreikiams tenkinti, tada pas mus viskas galima. Suteikiame asmenines paskolas nuo 4 000 iki 5 000 000 eurų su nominalia 03% palūkanų norma, nepriklausomai nuo prašomos sumos. Susisiekite su mumis ir nurodykite tikslią paskolos sumą bei grąžinimo terminą. Kreditas jus įpareigoja ir turi būti grąžintas. paštas: ( credito.activo@laposte.net )
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių