Žiniasklaida: „Hamas“ vadas Gazos Ruože tik per plauką paspruko nuo Izraelio pajėgų

Teroristinės „Hamas“ organizacijos vadas Gazos Ruože, anot žiniasklaidos, tik per plauką paspruko nuo Izraelio pajėgų. Kareiviai kelis kartus pateko į vietas, kuriose prieš pat buvojo Jihia Sinwaras, pranešė Izraelio TV stotis „Channel 13“.

Remiantis pranešimu, yra duomenų, kad 61-erių vadeiva niekada ilgą laiką nebūna vienoje vietoje. Pasak Izraelio žiniasklaidos, jis karo pradžioje pabėgo iš Gazos Ruožo šiaurės ir dabar yra Chan Juniso mieste palestiniečių teritorijos pietuose. Chan Junisas laikomas „Hamas“ bastionu. Kariuomenė antradienio vakarą paskelbė, kad ten intensyvins savo veiksmus.

J. Sinwaras laikomas vienu iš spalio 7 dieną 1,2 tūkst. gyvybių nusinešusių žudynių Izraelyje planuotoju. Jis dėl keturių spėjamų kolaborantų ir dviejų Izraelio karių nužudymo 1988 m. buvo nuteistas. Tada J. Sinwaras daugiau kaip du dešimtmečius praleido Izraelio kalėjime.

2011 m. J. Sinwaras buvo vienas iš daugiau kaip 1 tūkst. palestiniečių kalinių, paleistų mainais į Gazos Ruože pagrobtą Izraelio karį Giladą Shalitą. 2017-aisiais J. Sinwaras tapo „Hamas“ vadu Gazos Ruože.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Free Palestina

Free Palestina portretas
Sėkmės ir ištvermės partizanų vadui ir visai palestiniečių tautai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių