Žiniasklaida: Rusija tiekia Iranui oro gynybos įrangą

  • Teksto dydis:

Rusija, anot žiniasklaidos, pradėjo tiekti Iranui modernias radarų sistemas ir oro gynybos įrangą. Teheranas prieš tai, ruošdamasis galimam karui su Izraeliu, paprašė Maskvos šiuolaikinių oro gynybos sistemų, rašo laikraštis „The New York Times“, remdamasis dviem Irano pareigūnais, kurie esą susipažinę su pasirengimo karui planais.

Jie patvirtino atitinkamus iraniečių žiniasklaidos pranešimus. Tiekimas jau pradėtas, pranešta po Rusijos nacionalinės saugumo tarybos sekretoriaus Sergejaus Šoigu pokalbių Teherane su aukštais Irano atstovais.

Didėjant būgštavimams dėl padėties Artimuosiuose Rytuose eskalacijos, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nusiuntė savo patikėtinį pokalbių į Iraną. Buvusio Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu vizito programoje buvo numatyti susitikimai su Irano aukščiausiosios nacionalinės saugumo tarybos sekretoriumi Ali Akbaru Ahmadianu bei Irano ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vadu Mohamedu Magheriu. S. Šoigu taip pat priėmė naujasis Irano prezidentas Masoudas Pezeshkianas.

Rusija praėjusią savaitę pasmerkė islamistinio „Hamas“ judėjimo lyderio užsienyje Ismailo Haniye nužudymą Teherane. „Hamas“ ir Iranas dėl išpuolio kaltina Izraelį ir paskelbė apie kerštą.

Maskva puoselėja glaudžius kontaktus su Teheranu ir „Hamas“, tačiau palaiko ryšius ir su Izraeliu. Po grasinimų keršyti žydų valstybei Rusijos vyriausybė paragino visas puses laikytis santūrumo.

Ukraina jau seniai kaltina Iraną teikiant karinę paramą Rusijai. Kyjivo manymu, V. Putinas suinteresuotas padėties eskalacija Artimuosiuose Rytuose, nes tai gali nukreipti Vakarų dėmesį nuo karo Ukrainoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisingai

Teisingai  portretas
labai gerai RUSIJA, o kaip jankiai ir kitos anglo saksų valstybės tiekia ginklus ukrų benderovcų fašistam
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių