Žiniasklaida: V. Putinas dėkoja Šiaurės Korėjai už tvirtą paramą Rusijos karui Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Prieš vizitą į Šiaurės Korėją Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pagyrė Pchenjaną už tvirtą paramą Maskvos karui Ukrainoje, pirmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA) paskelbė V. Putino straipsnį, kuriame jis dėkoja Šiaurės Korėjai už tvirtą paramą daugiau nei dvejus metus trunkančiai Rusijos plataus masto invazijai į Ukrainą.

V. Putinas rašė, kad abi šalys „dabar aktyviai plėtoja įvairiapusę partnerystę“. Rusijos prezidentas pridūrė, kad Maskva ir Pchenjanas „laikosi bendros linijos ir pozicijos Jungtinėse Tautose“.

V. Putinas birželio 18–19 dienomis su draugišku valstybiniu vizitu lankysis Šiaurės Korėjoje. Paskutinį kartą šioje izoliuotoje valstybėje V. Putinas lankėsi 2000 metais.

V. Putinas pareiškė, kad ši kelionė „kartu pakels dvišalį bendradarbiavimą į aukštesnį lygį, kuris padės plėtoti abipusį ir lygiavertį Rusijos ir KLDR bendradarbiavimą“, pavartodamas oficialaus Šiaurės Korėjos pavadinimo santrumpą.

Rusija kartu su Šiaurės Korėja šiuo metu yra viena iš labiausiai sankcijomis suvaržytų šalių pasaulyje, o Vakarų izoliuota Maskva jau ne vieną mėnesį stengiasi gerinti santykius su Pchenjanu.

Pernai rugsėjį V. Putinas priėmė Šiaurės Korėjos lyderį Kim Jong Uną (Kim Čen Uną), atvykusį į Rusijos Tolimuosius Rytus.

Vakarų šalys, Pietų Korėja ir Kyjivas yra apkaltinę Pchenjaną, kad šis, pažeisdamas JT sankcijas Šiaurės Korėjai, siunčia ginklus Maskvai, kad šie būtų panaudoti Ukrainoje.

Kyjivas yra sakęs, kad mūšio lauke buvo rasta Šiaurės Korėjos sviedinių.

Vašingtonas ir Seulas teigia, kad Rusija mainais Pchenjanui suteikė techninę pagalbą jo palydovų programai ir siuntė pagalbą maisto stokojančiai valstybei. 


Šiame straipsnyje: Vladimiras PutinasŠiaurės Korėjaparamakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių