Bangladešo policija konfiskavo mažiausiai 20 islamistų bombų

  • Teksto dydis:

Bangladešo policija konfiskavo bent 20 bombų ir medžiagų bombos gaminti, taip pat suėmė du įtariamus uždraustos islamistų grupuotės narius per virtinę savaitgalį surengtų reidų, pirmadienį pranešė vienas pareigūnas.

Šalies valdžia buvo spaudžiama imtis griežtų veiksmų prieš radikalias grupuotes po virtinės išpuolių prieš užsieniečius ir mažumas, padidinusių susirūpinimą dėl stiprėjančio ekstremizmo šioje sekuliarioje Pietų Azijos valstybėje.

Dakos policijos generalinio inspektoriaus pavaduotojas Monirulas Islamas sakė, kad policija suėmė du uždraustos grupuotės „Ansarullah Bangla Team“ (ABT) per reidus bent keturiuose namuose sostinėje ir jos priemiesčiuose. Pasak jo, pareigūnai taip pat pastebėjo iš tų namų sprunkančius asmenis.

Per kratas buvo rasta informacijos, nuvedusios pareigūnus į kitą namą sostinėje, kur jie rado 20 „galingų bombų“ ir medžiagų bomboms gaminti. Dauguma tų sprogmenų vėliau buvo neutralizuoti.

M.Islamas sakė, kad tos bombos tikriausiai priklausė ABT nariams, kurie buvo įsirengę arsenalą to namo viršutiniame aukšte. Vis dėlto du kiti policijos pareigūnai, nepanorę viešinti savo vardų, tvirtino, kad kol kas neaišku, kas naudojosi tuo namu ir kam priklausė sprogmenys.

Policija neleido žurnalistams įžengti į pastatus, kuriuose buvo atliekamos kratos.

„Ansarullah Bangla Team“ kaltinama nužudžiusi kelis sekuliarių pažiūrų tinklaraštininkus. Vyriausybė šią grupuotę uždraudė praeitais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių