Gelbėtojai baigė darbus sugriuvusiame prekybos centre „Maxima“, kur žuvo 54 žmonės

  • Teksto dydis:

Latvijoje gelbėtojai pirmadienį baigė darbus prekybos centre „Maxima“, kuris sugriuvo ketvirtadienį, nusinešdamas 54 žmonių gyvybes ir sužeisdamas dešimtis kitų, pranešė Latvijos valstybinė ugniagesių gelbėtojų tarnyba (VUGT).

Pasak VUGT atstovės Viktorijos Šembelės, pirmadienio rytą dar buvo tikrinami du sugriuvusio pastato plotai; šie darbai buvo baigti dieną.

Gelbėtojams išnaršius visas sugriuvusias struktūras, specialiai apmokyti šunys dar kartą patikrino griuvėsius.

Ketvirtadienį prasidėję gelbėjimo darbai truko beveik keturias paras. Jos dalyvavo brigados ir iš kitų Latvijos rajonų. Iš viso gelbėjimo, techninės pagalbos ir koordinavimo darbus atliko 557 pareigūnai.

Iš griuvėsių ištraukti 54 lavonai. Įvairaus sunkumo sužeidimus patyrė 39 žmonės, 29 jų buvo nuvežti į ligoninę. Kitiems medikai pagalbą suteikė vietoje arba kitose medicinos įstaigose.

Gelbėdami kitus žuvo ir trys gelbėtojai, 13 buvo sužeista, 11 hospitalizuota.

Ši gelbėjimo operacija buvo didžiausia per 20 VUGT veiklos metų.

Pradėtas baudžiamasis tyrimas; tikrinamos trys galimos pastato griuvimo priežasčių hipotezės.

Pirmoji – „Maxima“ centro stogas įgriuvo dėl projektuotojų ir prižiūrėtojų klaidų. Antroji – įtariami pažeidimai projekto pirmojo etapo statybos metu. Trečioji – siejama su antrosios projekto fazės darbais, kai ant stogo buvo pradėti apželdinimo darbai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

meras

meras portretas
prekybos centrai turetu irengt po parkeli arba vaiku zaidimo aikstele,jeigu noretu atidaryt nauja centra.taip papuostu miesta,nes biudzetas tai kiauras...idomu kodel?

lopas

lopas portretas
o kiek liktu sveiku maximu, jeigu ivyktu didelis zemes drebejimas?

nusprokit parazitai

nusprokit parazitai portretas
Viska liudininkai pasake,maxima savininkai nuo siol ne tik gobsus biznieriai,bet ir zudikai,linkiu greiciau nusprogti jiems,kartu su apsauginiais,kurie neisleido zmoniu is pastato.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių