Nicos užpuolikas – staiga sužvėrėjęs kultūrizmo entuziastas

  • Teksto dydis:

Mohamedas Lahouaiejas-Bouhlelis (Mohamedas Lahvaježas-Buhlelis) buvo už smulkius nusikaltimus teistas ir alkoholio nevengdavęs mergišius, taip pat užsiiminėjęs kultūrizmu, bet dar visai neseniai nedemonstravęs jokio polinkio į radikalizmą, sakė jo khttp://kauno.diena.lt/naujienos/pasaulis/konfliktai-nelaimes-gamtos-stichijos/kraupus-ispuolis-prancuzijoje-maziausiai-73-zmones-zuvo-100-suzeistu-760348aimynai ir šeimos nariai.

Šis 31 metų tunisietis, trijų vaikų tėvas, nukreipė 19 tonų sunkvežimį į minią, susirinkusią švęsti Bastilijos paėmimo dienos, ir nužudė 84 žmones. Jis buvo žinomas policijai dėl virtinės smulkių nusižengimų, bet niekada nebuvo patekęs į žvalgybos tarnybų akiratį.

Džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS), šeštadienį prisiėmusi atsakomybę dėl to išpuolio, teigė, kad M. Lahouaiejas-Bouhlelis buvo jos „karys“, atsiliepęs į „raginimus atakuoti koalicijos šalis kovojančias su (džihadistais)“.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as (Bernaras Kazenevas) sakė, kad apklausus virtinę jo draugų ir artimųjų aiškėja, kad M. Lahouaiejas-Bouhlelis „tikriausiai buvo radikalizuotas labai sparčiai“.

„Negalime atmesti, kad nestabilus ir labai į smurtą linkęs asmuo“ patyrė „labai staigią radikalizaciją, pasiryžęs įvykdyti šį absoliučiai pasibjaurėtiną nusikaltimą“, ministras sakė Prancūzijos radijui RTL, tačiau pridūrė, kad ryšių tarp siautėjusio sunkvežimio vairuotojo ir „teroristinių tinklų“, tokių kaip džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“, prisiėmęs atsakomybę dėl tos atakos, „atliekant tyrimą dar nebuvo nustatyta“.

Vienas policijos šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP, kad informacija, gauta iš pokalbių su to vyro pažįstamais, byloja apie „neseniai įvykusį atsivertimą į radikalųjį islamą“, bet nebuvo jokių užuominų apie kokius nors jo ryšius su IS.

M. Lahouaiejas-Bouhlelis 2005 metais atvyko į Prancūziją iš Tuniso šiaurės rytinio Masakino miesto. Po metų jis gavo leidimą nuolat gyventi, vedė vietinę tunisiečų kilmės moterį, su kuria susilaukė trijų vaikų, ir dirbo krovinių pristatymo tarnybos vairuotoju.

Jo tėvas, praradęs ryšį su sūnumi prieš daug metų, sakė AFP, kad Mohamedas jaunystėje religijai buvo visiškai abejingas.

„Jis nesimelsdavo, nepasninkaudavo ir vartodavo alkoholį“, – teigė Mohamedas Mondheras Lahouaiejas-Bouhlelis (Mohamedas Monzeras Lahvaježas Buhlelis), tebegyvenantis Tunise.

„Jis netgi vartodavo narkotikus“, – pridūrė tėvas.

Kultūristas mergišius

Vienos mažos sporto salės Nicoje, kurią prieš dvejus metus lankydavo šis raumeningas kultūrizmo entuziastas, taip pat kurį laiką mokęsis šokti salsą, lankytojai prisiminė, kad tas vyras mėgdavo „puikuotis“ ir flirtuoti.

Viena jam į akį kritusi moteris tvirtino, kad M. Lahouaiejas-Bouhlelis „flirtavo su viskuo, kas juda“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ei

Ei portretas
Koks dar "sužvėrėjęs"? Neįžeidinėkit žvėrių! Žvėrys taip nesielgia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių