Antrąkart apšaudyta žydų mokykla Kanadoje

Toronte šeštadienį, jau antrą kartą šiemet, buvo apšaudyta žydų mokykla, pranešė miesto policija. Skelbiama, kad nuo karo Gazoje pradžios Kanadoje padaugėjo antisemitinių išpuolių.

Pasak valdžios institucijų, šūviai iš automobilio į mergaičių mokyklą „Bais Chaya Mushka“ buvo paleisti apie 4 val. ryto (vietos laiku). Nukentėjusių nebuvo, tik išdužo vienas pastato langas.

Panašus išpuolis prieš mokyklą Toronto Šiaurės Yorko rajone įvyko gegužę, todėl policija mano, kad abu šaudymai yra susiję.

Kanados premjeras Justinas Trudeau sakė esąs „labai sukrėstas“ incidento, kuris įvyko žydams švenčiant Jom Kipurą – svarbiausią metuose judaizmo dieną.

„Kol laukiame daugiau informacijos, visa širdimi esu su mokiniais, darbuotojais ir tėvais, kuriems šiandien baisu ir skauda“, – J. Trudeau rašė socialiniame tinkle „X“.

Antisemitizmas yra pasišlykštėjimą kelianti pavojinga neapykantos forma.

„Antisemitizmas yra pasišlykštėjimą kelianti pavojinga neapykantos forma –  mes neleisime jam kelti galvos“, – pridūrė jis.

Žydų organizacijos „B'nai Brith Canada“ gegužę paskelbtos ataskaitos duomenimis, 2022–2023 m. šalyje antisemitinių veiksmų padaugėjo daugiau nei dvigubai.

2023 m. lapkritį buvo apšaudyta žydų mokykla Monrealyje – dukart per tą pačią savaitę. Sužeistųjų išvengta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zydai vel lipa ant to paties greblio,

zydai vel lipa ant to paties greblio, portretas
Visas pasaulis salinas nuo zydu,prisizaide zydai ,liks atstumtoji tauta,

Žydeliai \\\\\.../////

Žydeliai   \\\\\...///// portretas
prisišaukė,kaip XX a.

As

As portretas
Antisemetizmas labiau sietinas su sionistais.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių