Baltieji rūmai: JAV buvo įspėjusios Rusiją apie galimą teroro išpuolį

  • Teksto dydis:

Baltieji rūmai penktadienį pranešė, kad Jungtinės Valstijos anksčiau kovą įspėjo Rusijos valdžios institucijas apie galimą teroristinį išpuolį, nukreiptą prieš didelius susibūrimus Maskvoje.

Pranešimas pasirodė praėjus kelioms valandoms po to, kai per ginkluotą išpuolį Rusijos sostinėje žuvo mažiausiai 60 žmonių.

„Anksčiau šį mėnesį JAV vyriausybė turėjo informacijos apie planuojamą teroristinį išpuolį Maskvoje – galimai nukreiptą prieš didelius susibūrimus, įskaitant koncertus“, – sakė Baltųjų rūmų nacionalinės saugumo tarybos atstovė Adrienne Watson (Eidrien Votson).

Ji pridūrė, kad Vašingtonas pasidalijo šia informacija su Rusijos valdžios institucijomis.

A. Watson teigimu, JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracija nuo seno laikosi vadinamosios pareigos perspėti politikos, pagal kurią Jungtinės Valstijos įspėja valstybes ar grupes, kai gauna žvalgybinės informacijos apie konkrečius grasinimus pagrobti ar nužudyti.

Anksčiau penktadienį viename Maskvos priemiestyje vykusiame roko koncerte užpuolikai, apsirengę maskuojamaisiais drabužiais, atidengė ugnį, nužudydami daugiau kaip 60 ir sužeisdami mažiausiai 100 žmonių, taip pat sukeldami gaisrą, pranešė valdžios institucijos.

 

 

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“ (IS). JAV pareigūnai naujienų agentūrai AFP teigė manantys, kad IS iš tikrųjų jį surengė.

Rusijos tyrimų komitetas šeštadienį pranešė, kad žuvo daugiau kaip 60 žmonių, padidindamas anksčiau skelbtą 40 žmonių skaičių, nurodė Rusijos naujienų agentūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nešventas melas

nešventas melas portretas
Kada trump'as buvo prezidentas, ši politika buvo, bet dabar su karų Ukrainoje , kuri kurstė britai ir jankiai yra absurdas manyti ,kad buvo perspėjimai gal net šie teroristai yra kyle iš britanijos anksčiau "kovojo" už islamo "valstybę" dabar už Ukrainą.

....../

....../ portretas
Dyvai dyvų gyvenime... Jungtinės Valstijos Rusiją įspėjo apie galimus išpuolius , o kai kurie mūsiškiai katučių ploja už kiekvieną mirusį rusą ir dar vatnikais išvadina tuos ,kurie nepritaria ir neapykantą skatina ''GERAS RUSAS - NEGYVAS RUSAS''. KOMENTARE SKAIČIAU... turbūt buvusio bandito ar sužvėrėjusio stribo atžalos ne kitaip . Iš kur tas polinkis tyčiotis iš kitų ?

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
> Ubagai. Nusipiešk ar užsidirbk pats tuos 60 milijardų :) Realiai - ukropija visa išparduota, ten ukrainiečiams niekas nebepriklauso : žemės, miškai, gamyklos, strateginiai objektai jankių ir britų nuosavybė. Daugiau negausit, o su rusais sutars dėl nuosavybės neliečiamumo.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių