Baltieji rūmai smerkia Izraelio naujakurių smurtą prieš palestiniečius Vakarų Krante

  • Teksto dydis:

Baltieji rūmai ketvirtadienį pasmerkė tai, ką pavadino nepriimtinais žydų valstybės naujakurių išpuoliais prieš palestiniečius po to, kai Izraelio okupuotame Vakarų Kranto viename kaime buvo nužudytas vienas žmogus , o kitas – sužeistas.

„Smurtaujančių naujakurių išpuoliai prieš palestiniečių civilius Vakarų Krante yra nepriimtini ir turi būti nutraukti“, – sakoma Baltųjų rūmų Nacionalinės saugumo tarybos atstovo išplatintame pranešime.

„Izraelio valdžios institucijos turi imtis priemonių, kad apsaugotų visas bendruomenes nuo žalos, taip pat įsikišti, kad sustabdytų tokį smurtą, ir patraukti atsakomybėn visus smurtautojus“, – priduriama pranešime.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per išpuolį Džito kaime į vakarus nuo Nabluso žuvo 23 metų vyras, o kito asmens būklė yra kritinė dėl šautinės žaizdos krūtinėje.

Izraelio kariuomenė nurodė, kad dešimtys žydų civilių įžengė į Džitą ir padeginėjo transporto priemones bei kai kuriuos teritorijoje esančius pastatus, taip pat svaidė akmenis ir Molotovo kokteilius.

Šį incidentą taip pat pasmerkė Izraelio prezidentas Isaacas Herzogas.

Po to, kai spalio 7-osios islamistų grupuotės „Hamas“ išpuoliai prieš Izraelį sukėlė karą Gazos Ruože, smurtas nuo 1967 metų Izraelio okupuojamame Vakarų Krante auga.

Izraelio kariai ar naujakuriai Vakarų Krante nužudė mažiausiai 627 palestiniečius, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami oficialūs palestiniečių duomenys.

Per tą patį laikotarpį per palestiniečių išpuolius Vakarų Krante žuvo mažiausiai 18 izraeliečių, įskaitant karius, rodo oficialūs Izraelio skaičiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių