„Bloomberg“: Rusija ruošiasi siųsti daugiau kalinių ir čečėnų karių į Ukrainą

  • Teksto dydis:

Rusija ketina siųsti daugiau nuteistųjų ir kovotojų iš Čečėnijos į karą Ukrainoje, kad „užkamšytų skyles“, atsiradusias išvedus privačios karinės bendrovės „Wagner“ dalinius.

Tai pranešė agentūra „Bloomberg“, remdamasi Europos žvalgybos atstovais.

Gegužės pabaigoje „Wagner“ pasitraukus iš Bachmuto, Rusijai teko perkelti į rytinį Ukrainos miestą daug karių. Dėl to kitose fronto dalyse trūksta personalo, rašo „Bloomberg“.

Agentūros pašnekovų teigimu, perėmusi nuteistųjų verbavimo praktiką, Gynybos ministerija padidino kalinių skaičių kariuomenėje iki maždaug 15 000 – ir šis skaičius greičiausiai augs.

„Bloomberg“ teigimu, neaišku, kiek papildomų pajėgų gali atsiųsti Čečėnija. Jos vadovas Ramzanas Kadyrovas gegužę sakė, kad Ukrainoje kovoja 7 tūkst. čečėnų karių, o dar 2,4 tūkst. buvo apmokomi.

Sprendimas siųsti į karą kalinius ir kovotojus iš Čečėnijos atitinka Rusijos prezidento Vladimiro Putino siekį išvengti visiškos mobilizacijos šalyje, mano „Bloomberg“ šaltiniai. Todėl tikėtina, kad artimiausiomis savaitėmis į frontą bus siunčiamas pastiprinimas, teigė šaltiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių