Iš Brazilijoje sudužusio lėktuvo nuolaužų ištraukti visi 62 žuvusiųjų kūnai

  • Teksto dydis:

Brazilijos valdžios institucijos šeštadienį baigė ištraukti 62 žmonių, žuvusių sudužus lėktuvui, kūnus, o ekspertai pradėjo tirti juodąją dėžę, siekdami nustatyti katastrofos priežastis.

Socialiniuose tinkluose pasklidusiuose vaizdo įrašuose matyti, kaip penktadienį lėktuvas „ATR 72-500“ krenta žemyn, o paskui įsirėžia į gyvenamąjį rajoną Vinjedo mieste, esančiame maždaug už 80 km į šiaurės vakarus nuo Brazilijos finansų sostinės San Paulo.

San Paulo ugniagesių leitenantė Olivia Perroni Cazo (Olivija Peroni Kaso) sakė, kad oro bendrovės „Voepass“ lėktuvas krito beveik vertikaliai ir užsiliepsnojo, o smūgis buvo toks stiprus, kad iš orlaivio beveik nieko neliko.

„Iš viso rasti 62 kūnai (34 vyrų ir 28 moterų), kurie buvo nugabenti į San Paulo morgą, kad būtų identifikuoti ir perduoti šeimoms“, – šeštadienio vakarą pranešė regiono gubernatorius.

Du iš jų jau atpažinti pagal pirštų atspaudus, o Vinjedo meras Dario Pacheco (Darijas Pačekas) nurodė, kad tai – pilotas ir antrasis pilotas.

Penktadienį dviejų variklių turbopropelerinis lėktuvas skrido iš Kaskavelio į San Paulo–Guarulhoso tarptautinį oro uostą.

Brazilijos aviacijos avarijų tyrimo ir prevencijos centro (CENIPA) vadovas Marcelo Moreno (Marselu Morenas) sakė, kad ekspertai pradėjo tirti dvi juodąsias dėžes, rastas lėktuvo nuolaužose.

Brazilijos karinės oro pajėgos pranešė, kad preliminarią ataskaitą tikisi paskelbti maždaug per 30 dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių