Slaugytoja nuteista dėl septynių kūdikių nužudymo: atskleidė siaubingus kankinimo metodus

  • Teksto dydis:

Vienos Jungtinės Karalystės ligoninės naujagimių slaugytoja penktadienį pripažinta kalta dėl septynių kūdikių nužudymo ir bandymo nužudyti dar šešis.

33 metų Lucy Letby (Liusi Letbi) buvo apkaltinta nužudymu dėl penkių berniukų ir dviejų mergaičių mirties bei pasikėsinimu nužudyti dar kelis kūdikius, kai ji 2015–2016 metais dirbo Česterio Grafienės ligoninėje šiaurės vakarų Anglijoje.

Ji buvo kaltinama įvairiais būdais tyčia žalojusi naujagimius, be kita ko, įšvirkšdama oro į kraują ir per nazogastrinius zondus leisdama orą arba pieną į skrandį.

Ji taip pat buvo kaltinama kūdikių nuodijimu, į intraveninį maitinimą pridėdama insulino ir pažeisdama kvėpavimo vamzdelius.

L. Letby neigė visus kaltinimus.

Septynių moterų ir keturių vyrų prisiekusiųjų žiuri svarstė 22 dienas, kol priėmė nuosprendį. Vienas prisiekusysis dėl asmeninių priežasčių buvo atleistas iš posėdžio, o vėliau teisėjas likusiems 11 prisiekusiųjų suteikė galimybę priimti nuosprendį ne vienbalsiai, o dešimčiai žmonių pritarus.

Prisiekusieji dar rugpjūčio 8-ąją priėmė pirmuosius sprendimus dėl moters kaltės, apie kuriuos nebuvo galima pranešti dėl teismo nutarties.

Perskaičius pirmuosius nuosprendžius, L. Letby teisiamųjų suole vos tramdė ašaras. Penktadienį ji nedalyvavo teisme, kur nuskambėjo galutiniai prisiekusiųjų sprendimai.

Galiausiai jie ją išteisino dėl dviejų kaltinimų, o dėl kitų šešių negalėjo priimti sprendimų. Prokurorai paprašė 28 dienų apsvarstyti, ar prašyti pakartotinio bylos nagrinėjimo dėl šių kaltinimų.

Bausmė L. Letby bus paskirta pirmadienį. Kaip pranešama, savo advokatams ji pasakė, kad tądien teisme jos nebus, tačiau jai gresia galimybė niekada neišeiti į laisvę.

Aukų šeimos bendrame pareiškime, perskaitytame prie Mančesterio karūnos teismo šiaurės Anglijoje, teigė, kad tai, kas įvyko, juos tiesiog pribloškė.

„Teisingumas buvo įvykdytas“, – pridūrė jie, tačiau įspėjo: „Šis teisingumas nepanaikins mūsų visų patirto didžiulio skausmo, pykčio ir sielvarto.“

Tuo metu JK sveikatos apsaugos sekretorius Steve'as Barclay (Stivas Barklėjus) penktadienį paskelbė apie nepriklausomą tyrimą po to, kai L. Letby buvo pripažinta kalta.

S. Barclay sakė, kad šis tyrimas padės aukų tėvams ir šeimoms „gauti atsakymus, kurių jiems reikia“, ir „padės... nustatyti, kur ir kaip nebuvo laikomasi pacientų saugos standartų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patirtis

Patirtis portretas
Ligonines medikai sako" mes tokiu mociuciu turime daug" ir po savaites pasiuncia i mirti. Tiesiog nusprendzis ar vykdo uzsakyma. Nespeji sureguoti, ateina , suleidzia vaistus ir...

?

? portretas
Kazkaip nepanasi i tokia. Faktas- yra nepataisomai nukentejusiu nuo kedainiu neuro slaugytoju.

Labai

Labai portretas
Labai cia neaisku.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių