Didžiojoje Britanijoje sulaikytas okupuoto Sevastopolio „eksgubernatorius“

Londone sulaikytas buvęs okupuoto Sevastopolio „gubernatorius“, Rusijos pilietis Dmitrijus Ovsianikovas, įtariamas sankcijų pažeidimu.

Tai pranešė „Laisvės radijas“, remdamasis Didžiosios Britanijos žiniasklaida, rašo „Ukrinform“.

Gautomis žiniomis, „eksgubernatorius“ buvo sulaikytas savo namuose Londone. Šiuo metu jis laikomas viename iš Londono kalėjimų ir stos prieš teismą vasario 20 d.

D. Ovsianikovas kaltinamas apėjęs sankcijas ir atidaręs sąskaitą Londono banke, taip pat atlikęs keturis mokėjimus, kurių suma sudaro 65 tūkst. svarų sterlingų, ir laikęs grynaisiais 77,5 tūkst. svarų sterlingų.

Rusijos okupuotam Sevastopoliui D. Ovsianikovas vadovavo 2017–2019 metais. 2020 metais jis buvo atleistas iš pareigų.

Didžioji Britanija 2020 metų pabaigoje įvedė D. Ovsianikovui sankcijas ir įšaldė jo aktyvus. 2023 metais rusas Europos Sąjungos teismo sprendimu buvo išbrauktas iš ES sankcijų sąrašo. Savo sprendimą teismas motyvavo tuo, kad valdininkas nebeina tų pareigų, dėl kurių jam buvo paskelbtos sankcijos. Bet iš Didžiosios Britanijos sankcijų sąrašo jis nebuvo išbrauktas.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, ES teismas paliko galioti ribojamąsias priemones, kurias ES Taryba įvedė Rusijos oligarchui Romanui Abramovičiui prasidėjus Rusijos plataus masto invazijai į Ukrainą.


Šiame straipsnyje: Dmitrijus Ovsianikovassankcijų pažeidimassulaikytasLondonaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių