Ukraina pranešė dronais smogusi aerodromui ir naftos saugyklai Rusijoje

  • Teksto dydis:

Ukraina naktį į šeštadienį dronais smogė kariniam aerodromui ir naftos saugyklai Rusijoje, šeštadienį pranešė šaltinis gynybos sektoriuje Kyjive ir Generalinis štabas.

„Praėjusią naktį Ukrainos saugumo tarnybos dronai apsilankė Rostovo srities Morozovsko aerodrome“, kuriame laikomi lėktuvai ir valdomosios aviacinės bombos, sakė šaltinis.

„Ukrainos dronai atliko puikų darbą, pataikydami į aviacijos amunicijos sandėlį“, – pridūrė šaltinis.

Smūgį aerodromui buvo patvirtinęs ir Generalinis štabas.

Anot jo, Ukraina taip pat užpuolė kelias Rusijos naftos bazes ir degalų bei tepalų saugyklas Belgorodo, Kursko ir Rostovo srityse. Štabas pranešė apie smūgį mažiausiai dviem naftos produktų rezervuarams ir jų vėlesnį užsidegimą.

Šaltinis Ukrainos gynybos sektoriuje teigė, kad šalies pajėgos smogė degalų sandėliui Rostovo srities Kamensko rajone, kur, kaip anksčiau pranešė Rusijos pareigūnai, drono ataka padegė naftos rezervuarus.

Rusijos pareigūnai neatsakė į pareiškimus dėl sunaikinto aerodromo, tačiau vietos gubernatorius Vasilijus Golubevas platformoje „Telegram“ pranešė, kad Morozovsko rajone valdžia įvedė nepaprastąją padėtį.

„Šiuo metu užfiksavome kelių socialinių įstaigų, įskaitant mokyklas ir vaikų darželius, taip pat gyvenamųjų namų ir pramoninių patalpų langų apgadinimus“, – „Telegram“ teigė V. Golubevas.

Ukrainos dronai atliko puikų darbą, pataikydami į aviacijos amunicijos sandėlį.

Maskva nekomentavo smūgių degalų sandėliui, tačiau Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad sunaikino mažiausiai 76 Kyjivo paleistus dronus, įskaitant 36 virš Rostovo pasienio regiono ir 17 Oriolo regione.

Rusijos oro gynyba virš Kursko ir Belgorodo regionų, taip pat besiribojančių su Ukraina, neutralizavo atitinkamai aštuonis ir devynis dronus.

Ukrainos pajėgos reguliariai rengia dronų atakas ir sabotažinius veiksmus Rusijos teritorijoje, nukreiptus prieš karinius objektus ar naftos perdirbimo gamyklas.

Šeštadienį Ukraina pranešė, kad buvo atakuota keliomis raketomis ir 29 dronais, iš kurių 24 buvo sunaikinti.

Vietos pareigūnai centriniame Vinycios regione sakė, kad per išpuolius padaryta žala infrastruktūrai, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigė, kad vien per savaitę Rusija į Ukrainą paleido daugiau kaip 600 valdomųjų aviacinių bombų.

„Rusijos koviniai orlaiviai turi būti sunaikinti ten, kur jie yra, visomis veiksmingomis priemonėmis. Smogti į Rusijos aerodromus taip pat yra gana teisinga“, – sakė jis socialiniuose tinkluose.


Šiame straipsnyje: dronų atakakaras UkrainojeRusijaRusijos karinis aerodromas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių