Europą ir toliau alina įsisiautėjusios gamtos stichijos: audros nulaužtas medis pražudė 16-metę

  • Teksto dydis:

Nuo alinančio karščio iki mirtinų audrų – Europa neturi atokvėpio nuo pragariškos vasaros, pasakojama LNK reportaže. 

Milane būta smarkių liūčių ir krušos, dėl kurių tvino gatvės, virto medžiai, apgadinti pastatai ir automobiliai. Pareigūnai informavo, kad miesto elektros tinklui buvo padaryta didelė žala. Ugniagesiai tvirtina, kad situacija yra labai rimta.

Italijos premjerė pranešė, kad šiaurinę Italijos dalį užklupusios audros pražudė du žmones, įskaitant šešiolikmetę paauglę. Šiai stovyklaujant, ant jos palapinės užgriuvo medis.

Kol šalies šiaurę merkia lietūs, pietinėje dalyje tęsiasi karščiai. Jau pranešama apie mažiausiai tris liepsnose žuvusius žmones.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Audros nusiaubė ir kaimyninę Slovėniją. Vėjas vartė medžius, plėšė stogus. Iš dangaus pradėjo kristi ledo gabalai.

„Staiga iš dangaus pradėjo kristi ledo gabalai. Iš pradžių jie buvo graikinio riešuto dydžio, o paskui byrėjo vis didesni. Galite įsivaizduoti, ką jie padarė stogams, automobiliams. Man 72-eji, bet per savo  netrumpą gyvenimą nesu regėjęs nieko panašaus“, – kalbėjo senjoras.

Skaičiuojama, kad vėtros žala gali siekti 420 mln. eurų.

„Viskas prasidėjo apie pusę vienuolikos vakaro. Daugiausiai sulaukėme pranešimų dėl apgadintų stogų, nuvirtusių medžių“, – situaciją komentavo ugniagesys gelbėtojas.

Vengrijoje taip pat iš dangaus krito ledo gabalai.

Vėtra neaplenkė ir Prancūzijos – rytuose vėjo gūsiai vietomis siekė 55 m/s.

Kaimyninėje Šveicarijoje stichijos šėlsmas baigėsi tragiškai – ant vieno vyriškio užvirto kranas. Šalyje taip pat sužalota mažiausiai 15 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
vakaru sionsatanystai prisisauke setono pajegas kurios pasiverte atseit /zmonemis/ ciniskai jau nesislepdami naikina viska z=0
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių