Per gaisrą kasykloje Kazachstane žuvo 32 žmonės

  • Teksto dydis:

Pasaulinei plieno gamybos milžinei „ArcelorMittal“ priklausančioje Kostenko kasykloje Kazachstane šeštadienį kilus gaisrui žuvo mažiausiai 32 žmonės, ieškoma keturiolikos vis dar dingusių angliakasių, pranešė šalies gelbėjimo tarnybos.

Valdžia buvo nurodžiusi nutraukti investicinį bendradarbiavimą su šia bendrove, o vėliau pranešė, kad siekia grąžinti „ArcelorMittal“ vietos operacijų valdymą vyriausybei.

„ArcelorMittal“ jau patvirtino, kad pasirašė preliminarų susitarimą dėl savo kasybos Kazachstane nacionalizavimo.

Tai buvo antroji mirtina nelaimė per du mėnesius „ArcelorMittal“ objekte Kazachstane po to, kai rugpjūtį tame pačiame regione esančioje kasykloje per nelaimingą atsitikimą žuvo penki angliakasiai.

„Vyriausybei nurodyta nutraukti investicinį bendradarbiavimą su „ArcelorMittal“, – netrukus po gaisro netoli Karagandos, pramoninio regiono centrinėje Kazachstano dalyje, pareiškė Kazachstano prezidentas Kassymas-Jomartas Tokayevas (Kasymas Žomartas Tokajevas).

Susitikęs su aukų artimaisiais Karagandoje, jis teigė, kad į Liuksemburgo biržos sąrašus įtraukta „ArcelorMittal“ yra blogiausia bendrovė šalies istorijoje.

„Bendradarbiavimo su vyriausybe požiūriu ši bendrovė pasirodė esanti blogiausia mūsų istorijoje“, – sakė K.-J. Tokayevas.

Po šalies vyriausybės pranešimų apie vykdomus „įmonės grąžinimo Kazachstano Respublikai darbus“, plieno milžinė pareiškime patvirtino, kad „abi šalys (...) neseniai pasirašė preliminarų susitarimą dėl sandorio, kuriuo nuosavybė bus perduota Kazachstano Respublikai“ ir pridūrė, kad „įsipareigoja kuo greičiau užbaigti šį sandorį“.

Valdžia nuolat kaltina „ArcelorMittal“ šalyje nesilaikant saugos ir aplinkosaugos taisyklių.

Kilus gaisrui daugiau kaip 200 angliakasių buvo po žeme, sakoma bendrovės pranešime.

Regiono pareigūnai anksčiau teigė, kad į įvykio vietą išsiųsta 40 gelbėtojų, o vyriausybės reagavimo į ekstremalias situacijas ministras Syrymas Sharipkhanovas (Sirimas Šaripchanovas) pranešė, kad netrukus atvyks į įvykio vietą.

Nelaimingo atsitikimo priežastis kol kas nepaskelbta, įvykis bus tiriamas.

Šis gaisras buvo didžiausias nelaimingas atsitikimas kasyklose Kazachstane nuo 2006 metų, kai kitame „ArcelorMittal“ objekte žuvo 41 angliakasys.

„ArcelorMittal“ valdo keliolika kasyklų labai užterštame pramoniniame regione didžiulėje, išteklių turtingoje šalyje, kuri anksčiau priklausė Sovietų Sąjungai.

2022 metų gruodį vyriausybė pagrasino uždrausti bendrovei „ArcelorMittal“ vykdyti veiklą šalyje po to, kai Temirtau gamykloje žuvo darbuotojas.

Tai įvyko praėjus vos mėnesiui po penkių angliakasių žūties kitame „ArcelorMittal“ objekte regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išvada

Išvada portretas
Kalti rusai

ogi

ogi portretas
taip visur ko gero hazary vaolo sau erdve nuo perteklynes /populiacijos/ ppppz=0

Nera

Nera portretas
ko vergauti Rheinmetalui,kurio tankai traiske zuvusiuju senelius!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių