Po gaisro daugiabutyje rastas pašautas vyras: padegimu bandyta nuslėpti nusikaltimą?

Galingas gaisras šėlo Majamyje. Ugnis nusiaubė keturių aukštų daugiabutį. Laimė, apie 40 jo gyventojų ugniagesiai evakavo laiku. Bet aiškėja, gaisras – neatsitiktinis. Panašu, padegimu bandyta nuslėpti kitą nusikaltimą, nes name pareigūnai rado pašautą vyrą.

Rytas Majamio centre daugiabučių komplekso gyventojams prasidėjo nuo pragariško gaisro. Liepsnos metėsi iš aukšto į aukštą. Degė net atvira liepsna. Keturių aukštų pastato gesinti pakviestos didelės ugniagesių pajėgos. Sulėkė ir policija, nes trečiame aukšte, šukuodami pastatą, gelbėtojai netikėtai aptiko gulintį vyrą su šautine žaizda.

„Apie 8.15 val. buvo gauti net keli skambučiai apie siautėjantį gaisrą. Atvykę į vietą ugniagesiai viduje rado pašautą žmogų. Jis nuvežtas ligoninę. Tuomet jau ėmė gesinti gaisrą“, – pranešė Majamio miesto meras Francis Suarez.

Kritinės būklės pašautasis išvežtas į ligoninę. Kaip paaiškėjo – tai šio komplekso darbuotojas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Majamio policija iškart ėmė raminti visuomenę, incidentas esą „pavienis“, tai reiškia, kad laisvėje nesiautėja aukų ieškantis ginkluotas šaulys.

„Labai glaudžiai bendradarbiaujame su ugniagesiais ir užtikriname, kad visi būtų saugūs. Tai pavienis incidentas. Svarbu, kad visuomenė tai suprastų. Žmonėms nėra ko nerimauti, tvarkomės kaip įmanydami“, – teigė policininkė.

Iš pastato išgelbėta 40 žmonių, tarp jų daug vyresnio amžiaus, net sėdinčių neįgaliojo vežimėlyje, o kai kurie kelti iš balkonų.

Laimė, aukų nėra. Tik vienam prireikė medikų pagalbos, nes prisikvėpavo dūmų.

„Gyvenu su mama, patėviu ir jo mama. Mums pavyko ištrūkti. Tikimės, kad ir visi kiti spėjo. Akis ir nosį perštėjo, visur dūmai. Ne taip tikėjausi pradėti rytą..“ – kalbėjo evakuotas gyventojas Joel Enrique.

Liepsnas ugniagesiai malšino apie 8 val.

Per tą laiką policija sulaikė ir įtariamąjį. 73 metų vyras, manoma, susiginčijęs pašovė komplekso darbuotoją ir vėliau tyčia sukėlė gaisrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių