Civilinės gynybos agentūra: žuvusių netoli Rafacho padaugėjo iki 40 (atnaujinta)

Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūra pirmadienį pranešė, kad žuvusiųjų per Izraelio  antskrydžius perkeltųjų asmenų stovykloje netoli Rafacho miesto skaičius išaugo iki 40.

„Per Izraelio okupacinės kariuomenės įvykdytas žudynes pabėgėlių palapinėse, esančiose į šiaurės vakarus nuo Rafacho miesto Gazos Ruožo pietuose, žuvo 40 žmonių ir 65 buvo sužeisti“, – naujienų agentūrai AFP nurodė civilinės gynybos agentūros vyresnysis pareigūnas Muhammadas al Mughayyiras (Muhamadas Mughajiras).

„Matėme apanglėjusius kūnus ir nutrauktas galūnes [...] Taip pat matėme amputuotų galūnių, sužeistų vaikų, moterų ir pagyvenusių žmonių“, – teigė jis.

Jis sakė, kad gelbėtojai susiduria su dideliais sunkumais.

„Trūksta degalų [...] yra sugriautų kelių, o tai trukdo civilinės gynybos transporto priemonėms judėti šiose tikslinėse teritorijose“, – sakė M. al Mughayyiras.

„Taip pat trūksta vandens gaisrams gesinti“, – nurodė pareigūnas.

Tuo metu Izraelio kariuomenė teigia, kad per antskrydį mieste esančiame komplekse nukovė du aukšto rango „Hamas“ pareigūnus, ir teigė žinanti apie pranešimus, kad per incidentą nukentėjo civiliai gyventojai.

Trūksta degalų [...] yra sugriautų kelių, o tai trukdo civilinės gynybos transporto priemonėms judėti šiose tikslinėse teritorijose.

Gegužės pradžioje Izraelis pradėjo sausumos operaciją, nukreiptą į Gazos Ruožo pietuose esantį Rafachą, nepaisydamas didelio pasipriešinimo dėl ten laikiną prieglobstį radusių civilių gyventojų.

Anksčiau sekmadienį Izraelio kariuomenė pranešė, kad iš Rafacho buvo paleistos mažiausiai aštuonios raketos į centrines šalies teritorijas.

Karas Gazos Ruože prasidėjo po to, kai spalio 7 dieną „Hamas“ surengė Pietų Izraelyje precedento neturintį išpuolį, per kurį žuvo daugiau kaip 1 tūkst. 170 žmonių, daugiausia civilių, rodo naujienų agentūros AFP duomenys, paremti oficialiais žydų valstybės skaičiais.

Kovotojai taip pat paėmė 252 įkaitus, iš kurių 121 tebėra Gazoje, įskaitant 37, kariuomenės teigimu, žuvusius.

Izraelio atsakomojo puolimo metu Gazos Ruože žuvo mažiausiai 35 tūkst. 984 žmonės, daugiausia civiliai, rodo „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos duomenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių